Torra evita descartar-se com a candidat a unes noves eleccions

El president afirma en una entrevista a El Punt Avui TV que no es presentarà al judici del TSJC si coincideix amb el el debat de política general

07 de setembre del 2019
Actualitzat el 08 de setembre a les 12:35h
En vigílies de la Diada Nacional, que vindrà marcada per la resposta independentista a la sentència del Tribunal Suprem, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha evitat descartar-se com a candidat de Junts per Catalunya a la presidència malgrat que per ara no figurava a les travesses.

Serà, en tot cas, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no l'inhabilita per negar-se a treure el llaç groc. De moment, ha afirmat en una entrevista a El Punt Avui TV, no es presentarà al judici el 25 i 26 de setembre. 

Torra també ha obert la porta a un govern de concentració tal com l'ha defensat Oriol Junqueras en els darrers dies. "Si marquem un horitzó pel dret a l’autodeterminació i aquest govern és més enriquit amb altres personalitats, un govern d’ampli espectre, etcètera, em sembla lògic que això succeís", ha assegurat el president, que també ha posat l'accent en la importància de no entrebancar-se en qüestions com els pressupostos. 

Aquestes són les principals frases de l'entrevista:

- "Seré on calgui per ajudar. Si puc ser útil en la posició que sigui, no descarto ser candidat, només si l’objectiu és la independència, no unes eleccions autonòmiques"

- "Sobre si aniré al debat de Política General i no aniré al judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya em sembla que ja ho he contestat" [la citació coincideix amb el debat i va dir que el seu lloc era el Parlament]

- "El pacte entre el PSC i JxCAT a la Diputació de Barcelona crec que molta gent no el va entendre. A mi em va costar molt"

- "Moltes empreses del país, s’ha vist amb l’elecció del nou president de la Cambra de Barcelona, estan al costat dels drets i llibertats, per això no tinc cap dubte que donarien el seu suport a una aturada de país. Ho he parlat amb la consellera Chacón i ha quedat clar que tot ha estat un malentès"

- "El que no pot ser és que pactéssim una resposta conjunta a la sentència i ens entrebanquéssim en els pressupostos".