Més Pont Aeri a Foment: Sánchez Llibre fitxa l'exdirigent del PP Enric Lacalle

President del Saló de l'Automòbil i exdelegat a la Zona Franca, s'afegeix al grup d'exdirigents polítics integrats a la patronal, com Carles Campuzano, Valeriano Gómez, Vicente Martínez-Pujalte i Manuel Silva

Enric Lacalle.
Enric Lacalle. | Europa Press
03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:15h
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha "fitxat" l'empresari i exdirigent del Partit Popular Enric Lacalle perquè assessori l'entitat en temes de promoció firal. Lacalle presideix el Saló Internacional de l'Automòbil -vincvulat a la Fira de Barcelona- des del 2001 i va ser delegat del govern espanyol a la Zona Franca. És un dels impulsors del Pont Aeri, el fòrum que reuneix empresaris de Barcelona i Madrid. 
 
Lacalle és un dels rostres més omnipresents en les entitats del patriciat barceloní. Va ser vicepresident del Barça durant el mandat de Joan Gaspart, ha estat conseller de Red Eléctrica Española, d'Abertis Logística i president del Parc Logístic Zona Franca. A finals dels anys vuitanta, va ser diputat del PP per Barcelona i, amb posterioritat, regidor del mateix partit a Barcelona. Aliat als germans Fernández Díaz, va enfrontar-se al lideratge d'Aleix Vidal-Quadras. Amb posterioritat, va abandonar la política. 

Lacalle s'afegeix així al grup d'exdirigents polítics de diverses procedències que Sánchez Llibre ha anant integrant en l'estructura de la patronal. El maig passat, es van nomenar com a assessors de l'entitat l'exdiputat del PDECat Carles Campuzano, l'exportaveu econòmic del PP al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, l'exministre socialista de Treball Valeriano Gómez, i Manuel J. Silva, exdirigent d'UDC, partit al qual va pertànyer també el president de Foment.