​Rescatada una parella catalana a Itàlia després de rebutjar l'ajuda en dues ocasions

Els alpinistes intentaven pujar els Tres Cims de Lavaredo

Els Tres Cims de Lavaredo
Els Tres Cims de Lavaredo | Pixabay
NacióDigital
03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:44h
Una parella d’alpinistes de Barcelona han estat rescatats aquest dilluns als Tres Cims de Lavaredo, a Itàlia, després de rebutjar l’ajuda dels helicòpters dels equips de rescat en dues ocasions, segons explica La Vanguardia.

Els alpinistes, de 45 anys l’home i de 36 la dona, van rebutjar un primer rescat després de passar una nit a la intempèrie a meitat de l'ascensió. La parella estava convençuda que podia continuar amb la pujada. 

La mare de l’alpinista, que els estava esperant al refugi d’Auronzo, en no veure’ls tornar, va sol·licitar una altra intervenció de rescat. I va tornar a passar el mateix, tot i les males condicions climatològiques: els catalans es van negar en dues ocasions a pujar a l’helicòpter i es van limitar a demanar el camí que havien de seguir.

L’equip de rescat va continuar monitoritzant la parella i a les quatre de la tarda d’aquest dilluns, gràcies a un clar que es va obrir en la boira, va apropar-se al mur dels Tres Cims de Lavaredo, a 2.750 metres d’alçada, i finalment els van evacuar amb l'helicòpter.

Es dona la circumstància que la parella ja va ser rescatada la setmana passada quan ja van intentar escalar un dels pics de la zona.
Arxivat a