70 lladres reincidents identificats en la macrooperació al metro de Barcelona

Un total de 79 agents dels Mossos i la policia espanyola han participat en el dispositiu, dirigit contra carteristes reincidents

Agents dels Mossos, identificant un presumpte carterista
Agents dels Mossos, identificant un presumpte carterista | @mossos
NacióDigital
27 d'agost del 2019
Actualitzat a les 19:42h
Gran operació policial al metro de Barcelona contra els carteristes que operen al suburbà. Un total de 79 efectius dels Mossos d'Esquadra i de la policia espanyola han participat en un operatiu destinat a identificar lladres reincidents, segons han informat els dos cossos policials implicats, que ha finalitzat amb 70 identificats, 30 dels quals traslladats a la comissaria en aplicació de la Llei d'Estrangeria. D'aquests, 22 han estat detinguts. Per altra banda, també s'ha detingut una persona arran d'un requeriment policial de la Unitat d'Investigació de l'ASTMET per furt. 

Segons han explicat els Mossos, es tracta de persones multireincidents que han estat identificades i detingudes en altres ocasions al metro de Barcelona.

Repartiment de funcions

Els agents de cada cos han pres part en l'operació amb diferents funcions. Els Mossos, en les seves competències de seguretat ciutadana, ordre públic i prevenció de conductes il·lícites. Els cos de la Policia Nacional espanyola, en les seves competències d'estrangeria. Aquesta col·laboració entre els dos cossos policials ja s'ha produït en altres operacions a Barcelona.

En aquest macrooperatiu també hi han participat agents de paisà i uniformats de tots dos cossos, amb l'objectiu de localitzar furtadors in fraganti, així com víctimes potencials. El dispositiu s'ha desplegat especialment en les estacions de més afluència turística, com ara Sagrada Família i Diagonal. 

Entre 80 i 100 carteristes actuen cada dia a la xarxa del metro de Barcelona. Es col·loquen a les estacions de més afluència, com són els intercanviadors, i on pugui haver-hi més espai d'escales, ascensors i passadissos, i furten sobretot carteres i mòbils. Ho fan de diferents maneres però gairebé sempre actuant amb petits grups on cadascú té un rol. Només al mes de juny, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van identificar 470 carteristes i van practicar 67 detencions. 

El 30% dels furts que es produeixen a la capital catalana tenen lloc a la xarxa de transport públic, on representen pràcticament el 90% de delictes que es produeixen.
Arxivat a