FOTOS La forta tempesta que ha caigut a Barcelona, des d'una espectacular perspectiva

El ruixat intens que s'ha precipitat sobre la capital aquest dimarts al migdia, des de l'Observatori Fabra

Forta tempesta a Barcelona.
Forta tempesta a Barcelona. | Alfons Puertas
NacióDigital
27 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:28h
Dimarts de pluges intenses. Al voltant de dos quarts d'una del migdia han caigut forts aiguats al litoral barceloní, incloent-hi la ciutat de Barcelona, on han estat acompanyats d'abundant aparell elèctric. Protecció Civil ja havia activat el pla Inuncat, en previsió d'aquests intenses precipitacions, que també està previst que afectin, tot i que amb menys intensitat, les comarques de l'interior de Catalunya.

La forta tempesta que ha caigut a la capital catalana ha estat immortalitzada des de l'Observatori Fabra, al capdamunt de Collserola, pel fotògraf Alfons Puertas, tal com es pot veure en la fotografia que encapçala aquesta notícia i la que es pot veure a continuació.
 

Forta tempesta a Barcelona Foto: Alfons Puertas


Als observatoris de la ciutat de Barcelona s'han recollit 18 litres per metre quadrat en només 20 minuts. En d'altres observatoris del litoral la xifra ha arribat fins als 20 i fins fins al 30 litres per metre quadrat, també en 20 minuts.


L'acumulació d'aigua en pocs minuts ha causat inundacions en alguns punts, com ara en un tram a la B-140, prop de Mollet del Vallès, on els vehicles tenen dificultats per circular.
 
Les tempestes les està ocasionant una gota freda que ha entrat a la península hores abans, i que ha causat inundacions i desperfectes al centre d'Espanya i a Andalusia. 

Les previsions ja afirmaven que aquest dimarts seria un dia marcat per les precipitacions, a més d'una baixada de la temperatura màxima, més notable a l'interior. Els xàfecs s'han S'esperen xàfecs dispersos que fins al migdia afectaran preferentment a zones de la meitat oest. A partir d'aleshores seran locals però podrien aparèixer a qualsevol punt, essent més probable a punts del litoral i al Pirineu.
 

La pluja ha sorprès els vianants al centre de Barcelona Foto: María Fernández


Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta, si bé és possible que a punts del sud, el litoral i el prelitoral siguin d'intensitat forta. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants o molt abundants (més de 50 mm) al litoral i prelitoral.

On es preveu que siguin més intenses les precipitacions és al País Valencià i a les Illes Balears. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) alerta de xàfecs i tempestes localment forts o molt forts en aquestes zones, així com intenses ratxes de vent en zones tempestuoses.


 
Arxivat a