Corbacho veu violència

| 05/10/2010 a les 23:59h
Arxivat a: L'article del dia
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/10/2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Probablement, l'efecte més profund de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ha estat destruir el discurs nacional del PSC. Dècades d'acusar de victimisme al catalanisme polític, de pressuposar que hi ha amics espanyols a l'altra banda han acabat, de sobte, amb els arguments del socialisme català estrellats contra una paret i inservibles per a sempre més.

Davant d'això, dins d'aquest àmbit ideològic hi ha hagut quatre reaccions divergents. La primera, majoritària dins l'aparell del partit, ha estat fer veure que no ha passat res important i que es tracta d'uns desajustaments competencials que el PSOE arreglarà via lleis orgàniques. La segona, abundant entre l'entorn intel·lectual del maragallisme, ha consistit en un acostament explícit a les tesis sobiranistes. La tercera, més pròpia de la base i simbolitzada per un curiós article de Rosa Cullell, ha derivat cap a una pintoresca barreja d'arquitectura política i jurídica amb el sentimentalisme familiar i la nostàlgia dels paisatges infantils...

I faltava la quarta: la por.
En aquest cas, era més esperable que l'argument de l'amenaça (tancs espanyols? insurreccions al Baix Llobregat?) vingués del cantó de l'espanyolisme més vistós, del que viu en els entorns del PP o Ciutadans. Però no. Ha estat Celestino Corbacho, el ministre que plega a càmera lenta, el que s'ha volgut guanyar el tercer lloc a les llistes dient que la independència no seria "pacífica".

El cas és que a Catalunya
no hi ha gent armada. Ni bombes. Només vots. Així que, inevitablement, les afirmacions de Corbacho només poden ser una amenaça. I no pas contra el catalanisme, sinó contra la democràcia.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Pitjor encara
Nando J., 06/10/2010 a les 00:18
+3
-3
L'Arcipreste de Talavera ha possat en una situació compromesa als militars que s'ho podia estalviar. La classe política catalana hauria de replegar-se en la meditació sielnciosa, vaja fer "mutis".
Molt bé, sr. Cot
Framaru, 06/10/2010 a les 00:36
+25
-0
Totalment d'acord amb vós, senyor Cot. Gran article
Cal denunciar-lo
Astruch, 06/10/2010 a les 00:42
+32
-0
Les paraules, perdó, amenaces del ministre espanyol Celestino Corbacho són molt greus. S'han de donar a coneixer a la premsa internacional i denunciar-les d'alguna manera davant el Parlament Europeu. Fa anys que aquests personatges, anomenats "gent d'ordre", ens exigeixen no trencar la convivència i ara que s'han quedat al marge de la nova centralitat política ens amenacen directament. En quina democràcia vivim?
Això no pot quedar en l'oblit, si no rectifica públicament s'ha de denuciar a la premsa internacional, al Parlament Europeu i si cal a la ONU.
Amenaça.
Santi Vidal, 06/10/2010 a les 02:19
+15
-0
El Sr. Corbacho ens amenaça amb els tancs ...i es considera demòcrata ?
desproposits
Rogerdeflor, 06/10/2010 a les 02:22
+3
-0
Els desproposits que sento darrerament dels integrants del tripartit. Superen les millors espectatives de qualsevol que els necessites com a arma electoral o tant sols per fer un analisis psicotècnic negatiu. Ara això del Corvachof passa de taca d'oli! Com a politic a l'any 2010, aquest personatge si no surt ràpidament dient: que no era ell, que estava sota els efectes de substancies prohibides, que havia anat a pixar i s'ha trobat l'Herrera tancat al lavabo i que hi havia molt fum o que estava jugant a un joc de rol , on per salvar la vida havia de renunciar a la carrera politica , sense fer-ho explicit. Aixòcada dia sembla més : " El festival del Humor"
Amenaces
Marcel, 06/10/2010 a les 07:40
+13
-0
Ara que l'Ajuntament de Barcelona vol fer tancar les webs que fan apologia de la violència, els socialistes podrien començar per obligar a Corbacho a rectificar les seves amenaces. Estem guanyant, se'ls veu molt nerviosos. Vegeu comentari a

Revolució
El Noi del Sucre, 06/10/2010 a les 09:00
+3
-12
Doncs jo considero absolutament apropiades i oportunes les paraules d´en Gorvachev. Una independència light, sense foc i ferro, amb polítics adiposos, artrítics, amb colesterol, fent una proclama burocràtica al Parlament sería un mal començament per la nostre pàtria. Us imagineu els EEUU sense la seva Revolució? O Irlanda? O Bòsnia? O Tot sudamèrica?. Hi ha coses irrenunciables, i una revolució com Dèu mana es imprescindible. Recordeu que Simon Bolivar no va tenir pietat amb els espanyols: va ordenar "La Guerra a Mort" contra l´invasor. Qui no lluitava del cantó independentista era inmediatament afussellat.
Aixó és un heroi amb branzida, amb collons! Ara aqui tots cagats, "que ha dit, que ha dit el Gorvachev" Doncs no a dit res que no sigui. Aci hi haura hòsties per parar un tren, o us penseu que els espanyols es quedaran amb els braços creuats, eh?
Quintacolumnistas
Delfí Compte, 06/10/2010 a les 09:16
+9
-0
Corbacho es un politic del PSC que només sap argumentar contra l´independencia a base de la por. Els socialistas demostran que el seu catalanisme es nul al seu partit. Sols procuran mentindre el poder , que es molt i massa , arreu de Catalunya.
Legal
Avi Macià, 06/10/2010 a les 09:31
+17
-1
De fet, en Corbacho només ens vol recordar què diu l´article 8 de la "constitución". La paradoxa és que si això ho hagués dit un militant abertzale, ja se l´hi hauria aplicat la llei de partits. És un socialista i un espanyol....que esperàveu?
Llei de partits
Anònim, 06/10/2010 a les 09:59
+17
-1
Si no vaig errat l'actual llei de partits dona peu a il·legalitzar un partit polític que promou o insta la violència o el terrorisme.

Per tant:

Aplicació immediata de la llei de partits i il·legalització del PSOE.
RUBI INDEPENDENT
JESUS XIXONS, 06/10/2010 a les 10:22
+5
-3
FEIXISTES ESPANYOLS COM EN CORBATXO, SORTIT DEL FEIXISME QUE L'EXPULSÀ DE SEVA TERRA I VINGUEREN A CATALUNYA PER SOBREVIURE. AIXÍ HO AGRAEIX EL MALPARIT! PUTOS FEIXISTES AMB CORBATA VERMELLA! QUINA VERGONYA PER SA FAMILIA QUE S'HAGI CONVERTIT EN UN FATXA ESPANYOLISTE COM EL BOTXI QUE VA FER-LOS FORA DE LA SEVA TERRA!
VERGONYA INTIMA DE SER TANT ANTIDEMOCRATIC I TANT FATXE-PORC, COM L'ANGLADA DE VIC, MES O MENYS!
CONTRA AQUESTS SOM-HI TOTS ELS DEMOCRATES VOTEM PER CATALUNYA LLIURE, INDEPENDÈNCIA.
SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA, SI!
Es al ley
Josep Tarradellas, 06/10/2010 a les 12:19
+1
-21
Alguno de vosotros no sabe leer.....mirad lo que dice la constitución, si no os gusta se cambia...nos convencéis a los demás, nos lo pagais como cada vez que el PSOE o Pp necesitan a alguno de vuestros partidos, se cambia el artículo por el cual el ejército debe defender la unidad de la nación y todos tan amigos...si es todo tan fácil y lo hacéis tan difícil....
denúnci, JA
Anònim, 06/10/2010 a les 12:56
+12
-0
Jo també crec que se l'hauria de denunciar a la comunitat internacional. Que comencin a veure en mans de quina gentussa estem els catalans, gent sense estudis, ni cultura. Analfabets funcionals, si no no s'explica com poden arribar a aquests límits. O potser és por de perdre la mamella que raja.
En tot cas, no han de quedar impunes a aquestes declaracions.
Corbacho fa por
Cercle Català de Negocis , 06/10/2010 a les 13:02
+33
-0
Les declaracions de dimarts de Celestino Corbacho son les dels dirigents que no saben convèncer els seus votants amb arguments i ja només els queda el recurs de la por, de fer por.
Dir que el progrés de Catalunya no passa per la independència perque portarà a un procés traumàtic, és un avís pels catalans, o potser més ben dit, una amenaça poc democràtica. Que és el que serà traumàtic Sr Corbacho?
Potser es refereix a que perdrem part del mercat espanyol, que deixaran de comprar els nostres productes i d’utilitzar els nostres serveis?
Sr. Corbacho, ja fa uns mesos el Cercle Català de Negocis, varem fer un estudi amb una important patronal del país que deixa clar que no cal que es preocupi per aquest supòsit. Un possible boicot, analitzat per sectors, pot representar una pèrdua de vendes de 7.000 milions d’euros per les empreses catalanes, però en sentit contrari un contraboicot en causaria 4.000 milions en contra de la resta d’Espanya. Aquest diferencial de 3000 milions, és molt inferior als 22.000 milions dèficit fiscal que patim cada any, per tant no es preocupi hi sortim guanyant, i força. De fet ja va passar l’any 2005 amb el boicot del cava, quan els catalans varem canviar els nostres hàbits i varem deixar de consumir vins espanyols a canvi de comprar, i moltes vegades descobrir, bons vins catalans.
Però està clar que en una situació com aquesta, a cap bàndol l’hi interessa perdre mercat, i a curt termini tothom continua consumint en funció dels criteris lògics que la majoria de la població utilitza: preu, qualitat, i servei. I amb aquests criteris no es preocupi, a Catalunya exportem (fora de les nostres propies fronteres) el 66% del que produïm i per tant, som competitius.
Per cert, sense el dèficit fiscal, en els propers quatre anys de legislatura, parlem de més de 80.000 milions que tindríem addicionals per fer front a la crisi, o sigui un 55% més de pressupost per la Generalitat que han governat. No els ajudaria això a millorar els drets socials dels seus votants?
Per altra banda, no vull pensar que es refereix vostè a l’us de les armes, perque en aquest cas estaria vostè reconeixent que no ens hem d’independitzar per evitar els atacs violents d’Espanya, o sigui reconeixent que som una colònia, tal vegada la darrera, d’Espanya. Si fos així, l’hi recordo, que Espanya ha perdut totes les colònies, per tant no vindrà d’una. No ha sabut mai retenir cap colònia, i amb nosaltres passarà el mateix.
Però a part l’hi recordo que un atac en el si de la UE, seria avui per avui inviable, enfonsaria totalment la borsa i l’economia espanyola, i seria aturada ràpidament pels governs internacionals que tenen interessos a casa nostra. Només recordar-li que aquí tenim centenars de multinacionals alemanyes, americanes, japoneses, franceses,...
La por ve del llatí “pàrvul”, és a dir petit. La por ens fa petits, ens fa poc lliures, però els que com vostè amenacen amb la por no mereixen representar una nació que té tot el dret democràtic (internacional, no espanyol) a decidir el seu futur.
Esforcis una mica més Sr. Corbacho a donar arguments més sòlids. Els independentistes en tenim molts per raonar el vot favorable. Sincerament, encara no veig que vostès hagin sabut trobar-ne en contra, a part dels que es centren en la por.

Cercle Català de Negocis
Pacífics
AliBay, 06/10/2010 a les 13:19
+14
-0
Al Corbacho se li ha escalfat la boca. Hauria de saber que el seu amo va ser qui ens va ficar a l'OTAN i que ara l'exèrcit escanyol només fa allò que li ordenen des de la seu de l'Aliança. I l'OTAN prous problemes té a mig món com per a permetre's embolicar-se en un procés de repressió d'una secessió democràtica en un país del primer món. Vaja, que ni s'ho plantejarien.

Per altra banda, em sembla magnífic que els escanyols es vagin destapant. Vosaltres no us imagineu com han caigut aquestes declaracions a Cornellà.
Els llevarem les caretes a tots però millor si se les lleven ells mateixos, com fa aquest.
Guillem Uàl·laç, 06/10/2010 a les 13:22
+16
-0
-Ja va bé saber que en aquesta actitud amenaçadora tan impresentable coincideix amb l'Aleix Vidal Quadres (aquest ho va dir impunement en un debat televisiu), perquè hi ha gent que encara pensa que el PSC(PSOE) és millor per a Catalunya que no pas el PPC(PP) quan, en realitat, ambdós són igual de troglodites. Però nosaltres hem d'ésser llestos i hem d'animar aquestes actituds entre els unionistes.
-Així en fer-se visible internacionalment que no poden, no saben i no volen elaborar arguments en contra de l'exercici d'autodeterminació reconegut per l'ONU, el Consell d'Europa i la Unió l'opinió que tots els organismes internacionals i la majoria de països es formaran és que els espanyols són primitius, prepotents i antidemocràtics i volen perpetuar un espoli a un poble i perpetrar l'anihilació cultural d'una nació que efectivament, com qualsevol altra, té dret a governar-se per ella mateixa, des de dins del seu propi territori i per la gent que hi viu.
-Cap estat del món que no vulgui formar part dels pàries de la diplomàcia internacional voldrà anar contra el Tribunal de l'Haia ni contra els 14 punts de Woodrow Wilson (fonament de la Societat de Nacions i la majoria dels quals referents a l'exercici de l'autodeterminació) ni contra la Carta Fundacional de les Nacions Unides que no recull aquest dret col·lectiu fonamental en un trist, confús i embarbussat preàmbul sinó al seu articulat, a l'article número 1.
-Actituds com la d'aquest paio, no ho dubteu, ens ajuden. Estimulem-les!
Democracia
Anònim, 06/10/2010 a les 13:25
+21
-0
La resposta contra aquests elements la tenim a les urnes.
Educació
Anònim, 06/10/2010 a les 13:27
+3
-14
He llegit l'escrit signat per Solidaritat, i això m'ha convençut de que mai els votaré, aquestes etzagaides ens posen a l'alçada del Gorbacho.

Es pot dir el mateix però correctament, fent servir el seny, cosa que l'escalfada d'uns quants ens posa a tots al mateix sac i jo no vull ser barruer, maladucat, groller, i mes fatxa que el Sr. en qüestió, per tan estiguem a l'agüait, i que les fulles no ens facin perdre la visió bonica que ens ofereix el bosc.
per plorar de compartir ciutadania amb aquests elements
Anònim, 06/10/2010 a les 14:37
+12
-1
Corbacho, Korbacho, Korbachic, Karbachic, Karadjic: Des del meu desconeixement, no se li pot posar una denúncia per apologia del terrorisme. Encara que no vagi enlloc potser així afluixaran amb el tema de donar cobertura suposadament lògica i raonada a quatre eixalabrats.
CORBACHO
Anònim, 06/10/2010 a les 18:31
+2
-6
No el coneixe-ho encara???, és alcòholic aquest feixiste, segur que habia begut...ó potser ja estaba en coma... etil.lic????
corbachomaltractador
corbachomaltractador, 06/10/2010 a les 21:34
+0
-0
Aquesta cosa amb forma humana parla com un maltractador de dones. Potser és que li agrada beure i pegar a l´esposa, i després aqueixa experiència psicopàtica la projecta sobre el món de la política.
PSOE=màfia.
corbachomaltractador
corbachomaltractador, 06/10/2010 a les 21:36
+0
-0
Aquesta cosa amb forma humana parla com un maltractador de dones. Potser és que li agrada beure i pegar a l´esposa, i després aqueixa experiència psicopàtica la projecta sobre el món de la política.
PSOE=màfia.
PER.
Judas Priest, 06/10/2010 a les 22:10
+2
-0
I pensar que aquest tio si s´hagués quedat a Andalusia estaria cobrant del PER o directament a l´atur, ja que tindria tots els números de ser el típic aturat de llarga durada que no li donen feina per l´edat i la falta d´estudis. En canvi, va venir a Catalunya i així agraeix als catalans l´oportunitat que li hem donat de fer-se un home. La confiança fa fàstic.
Ruc
Anònim, 06/10/2010 a les 23:05
+1
-0
Com es possible que aquest tio hagi esdevingut batlle d'hospitalet i despres ministre d'industria. Amb carallots com aquest al govern no entenc com encara hi ha gent que vulgui ser espanyola.
A veure que voteu !!
Guifré pelós, 06/10/2010 a les 23:20
+2
-0
Si després d´ofenses com aquesta la gent no reacciona malament.
No reaccionar és precisament el que ha fet CiU. Senyals que ja els hi estan bé les paraules del nazi aquest. CiU , doncs, no és una opció de vot

Sí han reaccionat Reagrupament, ERC i Solidaritat. Doncs, aquí teniu 3 opcions de vot. Personalment em decanto pels primers per programa polític i manera de fer.
Il.legalitzem el PSOE
Oriol-x, 07/10/2010 a les 00:00
+0
-0
El comentari del sr.Corbacho situa el PSOE en l'abast de la llei de partits. Què esperen a il.legalitzar-lo ?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies relacionades amb la constitució del Parlament i la investidura
 09:47 Forta presència policial al parc de la Ciutadella.
 09:44 Columnes de gent es van desplaçant al passeig Lluís Companys per seguir la sessió de constitució del Parlament.
 09:35 Comencen a aplegar-se els primers assistents a la concentració convocada per l'ANC i Òmnium al passeig Lluís Companys.
 09:22 Jordi Turull ha explicat a El món a RAC1 que la primera cadira del grup parlamentari estarà buida amb un llaç groc.
 09:22 Junqueras, Sànchez i Forn reclamen el vot delegat en la constitució del Parlament. Els diputats electes d'ERC i Junts per Catalunya que estan empresonats demanen poder participar en la votació de la mesa de la cambra, el primer tràmit de la legislatura. Ho explica Oriol March.
 09:15 Els exiliats de JxCat descarten delegar el vot en la constitució del Parlament. Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig no demanaran participar des de la distància en la tria de la mesa de la cambra, que presidirà Roger Torrent, segons explica Jordi Turull a RAC1. Per Oriol March.
 08:52 Desenes de persones es dirigeixen al Parlament convocades per ANC i Òmnium per viure la sessió de constitució des de l'exterior de la cambra catalana. Imatges: Josep Maria Montaner.
 07:37 PORTADES «El separatismo desafía la ley», a «El País». Recull de les portades dels diaris de paper espanyols i catalans.
 06:29 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: Primer pas, el Parlament. "Les traves i les amenaces constants de l'Estat alimenten el dubte de si Puigdemont podrà ser investit malgrat l'acord amb ERC, però les institucions catalanes seran a partir d'avui menys dèbils", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia Roger Torrent, els "Jordis", Xavier Domènech, Joan Amades i Eugeni Xammar.
 22:00 El Berguedà reclama la llibertat dels presos, tres mesos després de l'empresonament dels «Jordis». 
 21:32 Junqueras demana formalment la delegació del vot. La mesa d'edat es decanta per interpretar el reglament per permetre que els diputats presos -també Jordi Sànchez i Joaquim Forn- puguin habilitar que altres electes votin per ells; ho explica Roger Tugas.
 21:34 VÍDEOS Els tarragonins exigeixen l'alliberament dels presos polítics amb un silenci eixordador. Més de 500 persones es concentren a la plaça de la Font per recordar que fa 92 dies que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estan tancats a la presó i 75 que Oriol Junqueras i Joaquim Forn també hi són.
 21:34 Empresaris alemanys demanen a Rajoy que no es tanqui a una investidura a distància de Puigdemont. Consideren que cal diàleg per desencallar la situació actual entre els governs espanyol i català.
 21:29 Roger Torrent, un jove valor en alça lleial a ERC i de confiança de Marta Rovira. Perfil de Roger Tugas del nou president del Parlament, que renunciarà a l'alcaldia de Sarrià de Ter que ostentava des del 2007 -amb més del 70% dels vots durant dues legislatures- i que ha anat agafant responsabilitats parlamentàries a mesura que la secretària general s'implicava en el dia a dia del procés.
 21:21 
 21:24 El Parlament arrenca amb la fórmula de la investidura i el full de ruta en l'aire. Roger Torrent presidirà la cambra en la dotzena legislatura amb Josep Costa (JxCat) com a vicepresident; la incògnita sobre Puigdemont i el rol dels presos marcarà els primers compassos. Per Oriol March.
 
 21:21 
 21:13 
 21:10 
 21:10 
 21:07 
 21:07 
 20:55 
 20:55 
 20:54 
 20:54 
 20:49 
 20:49 
 20:49 
 20:26 
 20:18 JxCat i ERC es refermen en proposar Puigdemont com a candidat a la Generalitat. En un comunicat conjunt, els dos grups fan costat a situar Roger Torrent al Parlament en la línia de "restituir" les institucions, malgrat la renúncia de Forcadell de la setmana passada.
 19:41 
 19:41 
 19:23 
 19:14 
 19:14 
 18:07 La batllesa de Girona, a Millo: «No farem homenatges als qui ens van atonyinar». Marta Madrenas respon així a les declaracions del delegat del Govern espanyol, que l'havia acusada de convertir les entitats en "ostatges" de la seva actitud "sectària" contra l'Estat. 
 18:07 Esgotades les localitats de l'espectacle per recollir fons pel consell de Cultura Lluís Puig. Tindrà lloc aquest divendres al Centre Cultural Terrassa.
 18:01 El think tank holandès que va enviar observadors l'1-O confirma «un contracte» amb el Govern. El Centre for Strategic Studies de La Haia evita valorar "els continguts, les activitats o si hi havia diners implicats" en la relació amb l'executiu català.
 17:45 ÚLTIMA HORA ERC situa Roger Torrent com a president del Parlament. Alba Vergés, que en l'anterior legislatura també era diputada, serà secretària de la mesa.
 17:32 La CUP avisa que el suport a Puigdemont pot decaure si no dona la cara pel cas Palau. Núria Gibert avisa que "no n'hi ha prou amb un canvi de nom" i reclama netedat a les forces implicades en la República catalana.
 16:28 Rajoy recorrerà immediatament al TC si la mesa permet el vot delegat a Puigdemont. El president del govern espanyol espera que l'independentisme presenti un "candidat net" a la investidura.
 16:12 La CUP condiciona l'entrada a la mesa a un pacte per a la «materialització» de la República. La formació anticapitalista avança que votarà la constitució d'una mesa de "majoria independentista sense reclamar a canvi contraprestacions".
 15:54 Millo reclama «sentit comú» per a la investidura i amenaça de nou amb el 155. El delegat del govern espanyol també s'ha referit a la suspensió que ha fet el TC a la comissió per investigar l'1-O afirmant que la via judicial "segueix el seu curs". 
 15:02 El jutge del Suprem obre una peça secreta en la causa per rebel·lió contra el Govern: només serà privada durant quinze dies.
 14:09 Carme Forcadell s'acomiada dels treballadors del Parlament. 
 13:56 Puigdemont promet la Constitució per imperatiu legal en acreditar-se com a diputat. Josep Rull, conseller de Territori i representant electe des de les eleccions del 21-D, ha fet servir la mateixa fórmula.
 13:45 VÍDEO Gabilondo: «Puigdemont, presoner». El periodista reflexiona sobre la situació del president.
 13:43 El PP implora a Cs la cessió d'un diputat per tenir grup propi però Arrimadas s'hi nega. La líder de Ciutadans respon als populars que faran una petició a la mesa perquè tinguin els mateixos drets que la resta de grups. Albiol recorda a Arrimadas com el PP va cedir dos llocs de la mesa del Congrés al grup d'Albert Rivera i li demana que ara actuï de la mateixa manera.
 13:07 El primer xoc entre sobiranistes i 155: les cadires que ocuparà cada grup al ple; ho expliquen Sara González i Roger Tugas. Independentistes i "comuns" pacten repartir-se els seients del cantó esquerra de l'hemicicle, mentre que vuit diputats de JxCat haurien de saltar a la dreta, junt a Cs, PSC i PP. Catalunya en Comú-Podem recuperaria l'espai d'ICV-EUiA, però liberals i socialistes s'oposen a aquesta distribució i s'intentarà assolir un consens abans de constituir el ple.
Entrades anteriors »
Oriol March
01/01/1970
Roger Torrent presidirà la cambra en la dotzena legislatura amb Josep Costa (JxCat) com a vicepresident; la incògnita sobre Puigdemont i el rol dels presos marcarà els primers compassos | Rajoy ja ha avisat que recorrerà al TC si es permet votar els electes exiliats en la primera sessió del Parlament | Els diputats de Brussel·les ja han anunciat que no demanaran delegar el vot, a diferència dels que estan a la presó, que sí que ho sol·licitaran
01/01/1970
La mesura seria voluntària i podria beneficiar aquells treballadors que van cotitzar més al principi o a la meitat del seu trajecte professional
Una persona mirant «Espejo público» | Adrià Costa
Toni Vall | 4 comentaris
01/01/1970
«Nul aprofundiment, nul·la capacitat d’interpretació i d’anàlisi. Doncs perquè m’expliquin això i es limitin fotre llenya quina necessitat tinc de veure la tele?»
La sèrie «Merlí» s'acomiada de l'audiència aquest dilluns | TV3
Esteve Plantada | 1 comentari
01/01/1970
Aquest dilluns al vespre s'emet el darrer capítol de la sèrie de més èxit dels darrers anys a la televisió catalana, amb una nit especial des del TNC
Tomàs Alcoverro. | Josep M. Montaner
Pep Martí | 10 comentaris
01/01/1970
El periodista, profund coneixedor del món àrab, explica que ser català l'ha "ajudat a entendre l'Orient Mitjà perquè" forma part "d'una minoria" | El corresponsal a Beirut qualifica Trump de "demagog", però creu que "Obama va errar al permetre les Primaveres Àrabs, pensant que una dictadura islàmica era millor que una de militar"
Carles Mundó, en una entrevista a NacióDigital | Adrià Costa
Joan Serra Carné | 1 comentari
01/01/1970
Considerat un dels valors més sòlids d'ERC, l'últim titular de Justícia torna a l'advocacia després d'haver tancat la Model i passar per la reclusió d'Estremera | Els rivals polítics li reconeixen solidesa i fiabilitat, fins al punt que té ascendent al partit i manté una relació fluïda amb el ministre Rafael Catalá