VÍDEO L'Armada detonarà avui l'explosiu trobat a la platja de la Barceloneta

La policia manté acordonats 250 metres en considerar l'artefacte "potencialment perillós"

El projectil trobat a la Barceloneta
El projectil trobat a la Barceloneta | Guàrdia Civil
NacióDigital
26 d'agost del 2019
Actualitzat a les 8:41h

Artificiers de l'Armada faran detonar aquest dilluns l'artefacte explosiu de la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Així doncs es mantindrà en les properes hores el desallotjament d'un tram de 250 metres de la platja barcelonina fins que no arribin aquests experts de l'Armada, amb base a Cartagena (Múrcia).

Segons la Guàrdia Civil es tracta d'un artefacte antic –d'aproximadament un metre d'alçada i 80 centímetres de diàmetre- però no es pot confirmar que sigui un obús o morter de la Guerra Civil. Ha estat localitzat aquest diumenge a migdia per un guàrdia civil fora de servei del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) uns 25 metres mar endins i a una profunditat de tres metres. La Guàrdia Urbana ha desallotjar ràpidament la platja, ha establert un perímetre de seguretat d'uns 250 metres i s'ha prohibit el bany a la zona.

El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció a l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que el projectil s'ha detectat en una operació "rutinària" de la Guàrdia Civil de mar. Un cop detectat l'objecte, la Guàrdia Civil s'ha adreçat a la Guàrdia Urbana, que al seu torn ha desallotjat la platja, primer en un perímetre reduït que, després, s'ha acabat ampliant.

Segons Batlle, el projectil és "molt antic" i ha detallat que s'han dirigit al servei de desactivació d'explosius de l'Armada perquè "com que està a l'aigua, és qui en té l'expertesa". Fins que no arribin els artificiers, dilluns al matí, l'espai de seguretat continuarà tancat. 

L'encarregat de la seguretat a Barcelona ha aplaudit la "coordinació" entre totes les forces policials i d'emergència i ha celebrat el "civisme i comprensió" de la ciutadania, que no s'ha oposat a buidar la platja "en un dia de molta calor". 

La platja es manté desallotjada

La Guàrdia Urbana manté desallotjada i acordonada part de la platja de Sant Sebastià, al barri de la Barceloneta de Barcelona. La zona perimetrada és d'uns 250 metres. El cordó es mantindrà almenys fins dilluns, quan arribaran experts de l'Armada espanyola de la base naval Cartagena (Múrcia) per desactivar l'explosiu.

L'artefacte va ser localitzat per un membre fora de servei del Grup Especial d'Activitats Subaquiàtiques (GEAS), que va avisar de la troballa. Es desconeix el tipus d'explosiu i la seva antiguitat, tot i que les primeres informacions apunten que podria ser un morter o una granada de la guerra civil. S'ha localitzat a tres metres de profunditat i a 25 metres de la sorra. 

Per la seva part, la Guàrdia Urbana ha demanat seguir les indicacions dels agents i no difondre informacions no contrastades. 
 
Arxivat a