INTERACTIU Joan Carles I, el rei del quiròfan

El monarca emèrit, que aquest dissabte ha estat intervingut al cor, ja acumula una quinzena d'operacions

El rei emèrit Joan Carles I.
El rei emèrit Joan Carles I. | Europa Press
24 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:43h



Enèsima operació del rei emèrit espanyol aquest dissabte. Joan Carles I s'ha sotès a una nova intervenció, aquesta vegada del cor, a la clínica Quirón de Pozuelo de Alarcón, situada a Madrid. La decisió l'ha pres després que n'indiquessin la necessitat unes revisions mèdiques els dies 11 i 12 de juny. Amb 81 anys, i ja retirat de la vida pública, el monarca emèrit arrossega diversos problemes de salut que s'han agreujat els darrers anys. Assumint aquesta situació, el passat mes de juny va anunciar que abandonava la via pública.
 
L'operació del cor, si bé potser una de les més delicades, ha estat l'última d'una llarga llista d'intervencions quirúrgiques que van començar quan tenia 16 anys. Va ser entre els anys 2000 i 2013 quan el rei acumula el major nombre d'operacions, sobretot arran de les complicacions al genoll dret, trencat el 1991, operat amb la primera pròtesi el 2011 i amb una segona pròtesi el 2018.

El 2012 també va ser l'any en què el monarca es va trencar el maluc dret i va començar a tenir complicacions al maluc esquerre, amb una artrosi que va evolucionar en una infecció i, finalment, el 2013 va acabar amb una operació en què es va col·locar una pròtesi. Durant aquest any també va ser intervingut pel trencament del tendó d'Aquil·les al peu esquerre. Tot un conjunt d'intervencions que han normalitzat el pas del monarca pels hospitals, amb una quinzena d'operacions.

A les 15.00 hores d'aquest 24 d'agost l'operació de cor del rei emèrit ha finalitzat, a mans del cap del servei de cirurgia cardíaca de l'hospital. Una més, i és que Joan Carles I és el rei del quiròfan.