Els amos del món es troben a Biarritz: qui és qui en la cimera del G-7

Els set líders de les potències industrials es reuneixen a la ciutat del Pais Basc francès en un moment de gran incertesa internacional

Els membres del G-7 i els principals dirigents de la UE en una cimera recent.
Els membres del G-7 i els principals dirigents de la UE en una cimera recent. | Europa Press
24 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:00h
Aquest dissabte comença a Biarritz, al País Basc francès, la 45 cimera del G-7, que reuneix les principals potències econòmiques del planeta. Durant tres dies, set líders posaran damunt la taula les grans urgències econòmiques i polítiques globals: el president dels EUA, Donald Trump; el de França, Emmanuel Macron; la cancellera alemanya, Angela Merkel; el primer ministre britànic, Boris Johnson; el d'Itàlia, Giuseppe Conte; el del Canadà, Justin Trudeau, i el del Japó, Shinzo Abe. 

El grup va ser creat després de la crisi del petroli del 1973 i amb posterioritat a la caiguda de l'URSS, es va ampliar a Rússia. L'annexió de Crimea per part de Moscou va fer que la Rússia de Putin fos exclosa de les cimeres, en les quals també participen els presidents del Consell Europeu i la Comissió Europea. Aquests són els protagonistes i en quina situació arriben a la trobada de Biarritz.