Els mercats de Barcelona tancaran el 2019 amb més d'11 milions d'inversió municipal

La Boqueria, Besòs, Galvany, Carmel i la Mercè seran els equipaments que patiran remodelacions més destacables

La Boqueria és un dels cinc mercats on es faran grans remodelacions
La Boqueria és un dels cinc mercats on es faran grans remodelacions | Adrià Costa
20 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:52h
Barcelona tancarà el 2019 amb una inversió municipal d'11,4 milions d'euros als mercats de la ciutat. Les obres s'emmarquen en el pla estratègic dels mercats 2015-2025 i la regidora responsable d'aquests equipaments, Montserrat Ballarín, ha defensat que "l'aposta" pels mercats continuarà en el futur, en una roda de premsa a la Boqueria.

Aquest estiu un total de 30 mercats de Barcelona estan en obres, amb l'objectiu de millorar-ne les instal·lacions. Els treballs de més envergadura són als mercats de la Boqueria, Besòs, Galvany, Carmel i la Mercè. Entre els cinc, l'Ajuntament invertirà un total de 2,1 milions d'euros.

El govern municipal preveu que les obres a la Boqueria, que s'iniciaran amb retard, comencin a l'octubre i finalitzin el febrer. Les principals actuacions seran la implantació d'un sistema unificat d'extracció de fums a la coberta dels bars del mercat i la construcció d'una aula de formació polivalent. 

A banda, també es remodelaran els mercats del Bon Pastor, la Vall d'Hebron, Sant Andreu, l'Abaceria, Horta, Montserrat i Núria.

En tots els mercats on s'actua, la majoria d'obres fan referència a la xarxa de drenatge -amb l'objectiu d'evitar inundacions-, la millora dels accessos, la sostenibilitat i estalvi energètic, la millora dels elevadors i la potenciació comercial dels equipaments, a través de la instal·lació de punts d'informació o l'alliberament d'espais sense ús. 
Arxivat a