Els CDR exigeixen «respostes» sobre el 17-A

Unes 200 persones es manifesten a la Sagrada Família de Barcelona coincidint amb el segon aniversari de l'atemptat a la Rambla

Els manifestants dels CDR han portat banderes de diferents països
Els manifestants dels CDR han portat banderes de diferents països | Andreu Merino
17 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:46h
Unes 200 persones s'han concentrat aquest dissabte al migdia a la Sagrada Família de Barcelona per exigir "respostes" als interrogants oberts sobre el 17-A, quan es compleixen dos anys de l'atemptat a la Rambla. La mobilització ha estat convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Els manifestants s'han desplaçat en silenci fins a les portes de la Sagrada Família, vestits amb samarretes negres i lluint caretes blanques amb un interrogant. Davant del temple han mostrat cartells amb la inscripció "Exigim la veritat". Els CDR han demanat als manifestants no exhibir simbologia independentista durant la concentració 
 
Més tard, els manifestants han desplegat una pancarta davant la Sagrada Família on s'hi podia llegir "Reclamem respostes. 17-A, no oblidem". La concentració ha estat silenciosa i els manifestants han mostrat cartells amb el lema  "Exigim la veritat", escrit en diferents idiomes. També han exhibit banderes d'arreu del món, cosa que ha despertat la curiositat dels centenars de turistes que entraven o sortien del temple a aquella hora. 

Els manifestants han desconvocat la protesta després de mitja hora. Ho han fet amb un aplaudiment, que ha trencat el silenci de tot l'acte. A mesura que anaven marxant, les persones que han participat en la concentració han deixat a terra la pancarta, les caretes i els cartells, que juntament amb un ram de flors han format un memorial espontani de record a les víctimes del 17-A.

 

Les explicacions exigides pels CDR se centren en la falta d'aclariments per part de l'Estat de la relació entre l'eximam de Ripoll Abdelbaki es Satty i el Centre Nacional d'Intel·ligència. El PSOE, el PP i Ciutadans han vetat dues vegades la celebració d'una comissió d'investigació sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils al Congrés dels Diputats i l'Ajuntament de Barcelona ha exigit que es dugui a terme.
Arxivat a