Batlle nega que la inseguretat s'hagi «desbordat» a Barcelona

El tinent d'alcaldia assegura ara que els manters no representen un problema per a la seguretat

Batlle, en una imatge d'arxiu
Batlle, en una imatge d'arxiu | Europa Press
NacióDigital
16 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:28h
El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha fet una crida a la calma en relació al repunt de delictes a la ciutat. "Seria mentir dir que la situació s'ha desbordat", ha assegurat en una entrevista al diari ABC.

Batlle ha instat els mitjans de comunicació a ser més rigorosos a l'hora d'informar de successos i ha defensat que tot i que hagin augmentat els homicidis, els delictes contra les persones han disminuït. Alhora, Batlle ha assegurat que Barcelona està en una situació millor que Roma, Londres, París o Nova York pel que fa a la comissió de delictes greus.

En la mateixa entrevista, Batlle també ha negat que els manters siguin un problema de seguretat, sinó d'"abús de l'espai públic", tot i que l'Ajuntament està executant el protocol pactat amb el departament d'Interior que considera els venedors un focus d'inseguretat.

Pel que fa a les actuacions a desenvolupar en zones concretes de la ciutat, Batlle ha defensat una "intervenció integral" al Raval i Ciutat Meridiana. "No es tracta tant de reprimir, que també, sinó de crear les condicions perquè deixin de produir-se delictes", ha assegurat.  

Una intervenció integral que també ha defensat per als menors estrangers no acompanyats, tot i que també ha demanat treballar-hi des d'una òptica de seguretat. 

Arxivat a