FOTOS I VÍDEOS «Cap persona és il·legal»: el clam a Barcelona perquè l'Estat aculli l'Open Arms

Les plataformes Stop Mare Mortum i Caravana Obrim Fronteres convoquen una protesta davant la delegació del govern espanyol a Catalunya

Els manifestants tallen la Diagonal, aquest dilluns
Els manifestants tallen la Diagonal, aquest dilluns | Andreu Merino
12 d'agost del 2019
Actualitzat el 14 d'agost a les 20:12h
Unes 300 persones es manifesten aquest dilluns a la tarda davant la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer Mallorca de Barcelona. Les plataformes Stop Mare Mortum i Caravana obrim fronteres han convocat la mobilització després que el govern espanyol mantingui la seva negativa a oferir un port segur al vaixell Open Arms, que ja fa onze dies que navega en aigües internacionals, amb més de 150 persones rescatades al Mediterrani a bord.
 
 

Els dos col·lectius convocants també dirigeixen les seves exigències a la Unió Europea, que continua sense aprovar cap pla per acollir les persones rescatades al Mediterrani Central.

Stop Mare Mortum i Caravana Obrim Fronteres també demanen solucions per a l'Ocean Viking, el vaixell de Metges Sense Fronteres i l'ONG SOS Mediterranée que es troba en condicions similars a l'Open Arms. En aquest cas, l'embarcació té a bord 251 persones rescatades si espera que la Unió Europea li doni permís per atracar en un port segur.
  Stop Mare Mortum i Caravana Obrim Fronteres lamenten que el govern espanyol opti ara per la "inacció" alhora d'obrir els seus ports a l'Open Arms, després que fa un any -just després que Pedro Sánchez es convertísven president- sí que ho fes amb l'Aquarius.

Els col·lectius convocants també denuncien que la política de ports tancats d'Itàlia i Malta, sumada a la inexistència d'un acord entre els estats de la UE per l'acollida de refugiats, representa una vulneració dels drets dels menors.

Stop Mare Mortum i Caravana Obrim Fronteres també assenyalen les mancances del sistema d'acollida de refugiats a l'estat espanyol, les devolucions en calent a la frontera sud i els obstacles amb què es troben les persones migrades per regularitzar la seva situació a causa de la llei d'estrangeria
 
 

Manifestació pels carrers de Barcelona Foto: Andreu Merino



Les dues embarcacions es neguen a entregar les persones als guardacostes libis i s'enfronten a les amenaces del ministre d'Interior italià Matteo Salvini, just després que Itàlia hagi aprovat una reforma legal que permet confiscarels vaixells que entrin sense permís en aigües italianes i multar la seva tripulació amb un milió d'euros. 
Arxivat a