L'Ajuntament de Barcelona ajuda a trobar feina a 4.500 persones en situació de vulnerabilitat

El 48% dels participants dels Projectes Integrats amb Contractació (PICs) han trobat feina en els darrers dos anys

Un treballador fent feina al taller
Un treballador fent feina al taller | Eurpa Press
NacióDigital
10 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:35h
Entre el 2015 i el 2019, l'Ajuntament de Barcelona ha facilitat la incorporació al mercat laboral de 4.500 persones en situació de vulnerabilitat. 

Els Projectes Integrats amb Contractació (PICs), una evolució dels antics Plans d'Ocupació, ofereixen una contractació de persones i un caràcter integral que combina l'orientació, la formació i un treball d'inserció i acompanyament al mercat laboral per tal de millorar l'ocupabilitat d'aquests col·lectius.

Els perfils als quals es dirigeix el projecte són veïns de barris amb desigualtats socioeconòmiques, persones majors de 40 anys, persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) o Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i persones en situació d'irregularitat administrativa.

Més del 70% de les persones que han aconseguit entrar al mercat laboral es troben en situació d'atur de llarga durada i viuen en barris que tenen taxes d’atur més altes i renda més baixa que la mitjana de la ciutat. Per aquest motiu, Barcelona Activa fixa un protocol d’intermediació que mana que els contractes laborals que es fixin amb aquests col·lectius siguin de 6 mesos de durada i d’un salari mínim de 1000 euros. 

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que l'any vinent el consistori oferirà 750 noves places de feina.
 
Arxivat a