VÍDEO Els vigilants de l'aeroport del Prat no preveuen fer marxa enrere: «Demà farem vaga»

Estan cridats a vaga uns 500 empleats de Trablisa, empresa adjudicatària del servei de seguretat a l'Aeroport de Barcelona des de juny de 2018 i fins al maig de l'any que ve

Els treballadors poden votar si accepten la proposta presentada per l'empresa
Els treballadors poden votar si accepten la proposta presentada per l'empresa | Europa Press
NacióDigital
08 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:05h

Els vigilants de seguretat de l'Aeroport de Barcelona no preveuen que l'assemblea d'aquest dijous permeti desconvocar la vaga indefinida i de 24 hores prevista a partir d'aquest divendres: "És segur que demà anirem a vaga".

En declaracions als mitjans, l'assessor del comitè d'empresa de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha explicat que els treballadors poden votar durant el dia d'avui si accepten la proposta presentada per la companyia en la mediació de dimecres, que va acabar sense acord, però ha valorat que els treballadors no volen ni venir a votar-la perquè la consideren "impresentable".

La votació ha començat cap a les 10 hores i poden participar uns 499 treballadors de Trablisa, dels quals Giménez ha ressaltat que entre 50 i 60 estan de vacances; 30 i 40 estan de baixa i molts s'han incorporat recentment a l'empresa, de manera que no s'espera una alta participació en la votació. Giménez ha defensat que la proposta econòmica de l'empresa els ha donat "zero cèntims" i que altres temes que els ha plantejat ja s'havien compromès al febrer amb la convocatòria d'una altra vaga i no els han complert: "Aquesta empresa està acostumada a dir mentides".

Ha criticat que Trablisa digui que els treballadors no volen negociar, i ha assenyalat que és l'empresa qui "tira pilotes fora" amb les demandes exigides pels treballadors i que espera que tard o d'hora se senten a parlar.

Sobre els serveis mínims decretats del 90%, Giménez ha reiterat que mostren que els vigilants dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat "no tenen cap dret de fer vaga". Ha assegurat que, si es produeixen cues a l'aeroport, es deurà al fet que hi ha filtres de seguretat tancats i que hi ha molta afluència de passatgers, però que "no serà mai culpa" dels empleats de Trablisa, com ha remarcat que tampoc ho ha estat en vagues anteriors.

Estan cridats a vaga uns 500 empleats de Trablisa, empresa adjudicatària del servei de seguretat a l'Aeroport de Barcelona des de juny de 2018 i fins al maig de l'any que ve. Els vigilants del Prat demanen millores en qüestions com la compensació de la sobrecàrrega de treball amb un plus d'un euro per hora treballada, la formació que reben, que es compleixi amb la paritat entre els treballadors i que es garanteixin els descansos.

També reclamen que l'empresa es faci càrrec dels costos d'aparcament o habiliti una zona gratuïta per a l'estacionament de vehicles.
Arxivat a