Tardor de congressos amb la vista posada en les futures catalanes

En paral·lel a la resolució de la investidura espanyola i la sentència del Suprem, la majoria de partits triaran lideratges i estratègies abans que acabi l'any per encarar els reptes a curt i mitjà termini

Cartells electorals de Puigdemont i Junqueras
Cartells electorals de Puigdemont i Junqueras | Adrià Costa
Sara González / Oriol March
10 d'agost del 2019
Actualitzat el 13 d'agost a les 11:54h
El curs polític no només arrencarà caldejat per si es troba o no un desllorigador per a la investidura de Pedro Sánchez i per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O, sinó perquè bona part dels partits es veuen abocats a endreçar-se per fer front als reptes que la política catalana i espanyola els depara a curt i mig termini. Qui liderarà aquesta etapa?

Amb quin full de ruta? Com s'han d'encaixar unes noves eleccions catalanes d'alt voltatge? Aquestes i moltes altres preguntes són les que ja estan a la cuina de les formacions, que esmolen l'enginy per intentar sortir reforçats d'un cicle electoral que haurà de culminar en els pròxims mesos. Menys Ciutadans -que ja té candidata nomenada, Lorena Roldán- i PP, totes les formacions catalanes tenen agendats -o gairebé- els seus conclaves.

ERC i la CUP afrontaran els seus respectius processos al setembre i també el posaran en marxa els comuns, mentre que Junts per Catalunya (JxCat) encara ha de definir quan arrenca el seu. També la Lliga Democràtica, partit que abandera el catalanisme moderat de centredreta, es presentarà en societat després de convertir-se ja en un partit.

 
 
 
Arxivat a