FOTOS i VÍDEOS Els manters es manifesten a Barcelona contra la persecució policial

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha convocat una mobilització en protesta pel nou dispositiu policial impulsat pel govern d'Ada Colau

Els manters pujant per via Laietana
Els manters pujant per via Laietana | Andreu Merino
02 d'agost del 2019
Actualitzat a les 20:18h
El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona s'ha manifestat aquest divendres a la tarda contra l'augment de la persecució policial impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, el Govern i l'Estat. Les tres administracions integren el nou dispositiu policial permanent amb la participació de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Portuària, sota la batuta del tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.

A dos quarts de set de la tarda els manters han iniciat la seva protesta a la Barceloneta, molt a prop de la zona on acostumen a desenvolupar a seva activitat i que ara està sotmesa a una intensa vigilància policial. El sindicat acusa les administracions de "racisme institucional" i recorda que la venda ambulant és l'única sortida per a les persones que no tenen regularitzada la seva situació administrativa.
 

Ambient reivindicatiu a la manifestació dels manters

Els manters pugen per via Laietana Foto: Andreu Merino

 

Unes 300 persones es manifesten a Ciutat Vella Foto: Andreu Merino

 
El col·lectiu ja ha demanat una reunió amb l'alcaldessa, Ada Colau, i assegura que els manters no deixaran de vendre. En total, unes 300 persones han sortit pels carrers de Ciutat Vella, tallant el passeig d'Isabel II en direcció a la via Laietana. Des d'allà, han continuat fins a plaça Sant Jaume, per concentrar-se davant de l'Ajuntament de Barcelona. Un cop a la plaça s'ha procedit a la lectura del manifest. En aquest discurs, s'ha criticat el racisme institucional i la militarització dels carrers. 

El missatge del sindicat a Colau, Collboni i Valls

"La repressió no és la solució, i militaritzar els carrers tampoc ho és". Aquest ha estat el missatge que ha repetit el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants Aziz Faye. En aquesta línia, els concentrats han criticat la llei d'estrangeria, han denunciat el racisme institucional i han sentenciat que l'alcaldessa "no té més drets" que la resta. Faye també ha assegurat que si la persecució policial continua, els manters "resistiran".  
Arxivat a