Sánchez acorrala Podem: govern monocolor o eleccions

El president del govern espanyol dona per descartada la coalició mentre els d'Iglesias encaixen dividits la via portuguesa que planteja el PSOE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Europa Press
01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 18:04h
Pedro Sánchez ha posat ja en marxa l'ofensiva per intentar de nou ser investit al setembre. Ho fa conscient de la debilitat d'Unides Podem i del daltabaix que suposaria per als de Pablo Iglesias afrontar unes noves eleccions. El president dona ja per fracassada la fórmula del govern de coalició -que una part del PSOE sempre ha vist amb recels- i ha activat un pla per abocar la formació lila a acceptar un govern monocolor. És l'anomenada via portuguesa que Sánchezva defensar a través d'una carta a la seva militància i que abandera ara sense embuts. Implica que Podem es quedi a l'oposició donant suport a un executiu íntegrament socialista en base a un programa de govern acordat. O Iglesias accepta o l'escenari electoral s'obrirà pas. 

Des de la mateixa nit del 28 d'abril els socialistes verbalitzaven que el seu escenari ideal era el d'un govern en solitari, mentre que a Podem ja es veia l'entrada al govern com la manera de compensar la pèrdua de musculatura de la formació. Tres mesos després i un cop fallit l'intent de forjar la coalició, Sánchez torna al punt de partida i considera que Iglesias ha perdut ja l'oportunitat. En aquest context, la cúpula socialista ha dissenyat una estratègia per acorralar Podem. El president del govern espanyol ha començat a reunir-se aquest dijous, en ple primer d'agost, amb entitats socials amb l'objectiu de dissenyar un "programa obert" que serveixi de pista d'aterratge per al sí de Podem a la investidura. 
 
Arxivat a