Pobresa energètica

​Endesa assumirà el 50% del deute per pobresa energètica acumulat a Catalunya

El deute contret per unes 25.000 persones supera actualment els 21 milions d'euros

per NacióDigital , 1 d'agost de 2019 a les 12:43 |
Un afectat per pobresa energètica | Isaac Meler
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha comunicat a les administracions públiques que assumirà el 50% del deute acumulat en pobresa energètica. Es tracta, de fet, de la primera empresa que farà efectiva una mesura inclosa en la llei catalana 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. L’objectiu, segons ha explicat Endesa, és donar una solució a les persones en situació de vulnerabilitat abans del proper hivern. 

Actualment la companyia té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals sumen un deute de més de 21 milions d’euros –segons dades a 30 de juny de 2019–. D’aquestes, només el 30% s’han beneficiat de les ajudes i els descomptes del nou bo social, que va aprovar-se a finals de l’any 2017. Aquestes persones en situació de vulnerabilitat, tant les que no s’han acollit al bo social com les que ho han fet, segueixen acumulant deute.  

Per això, i sobre la base de respecte a la legalitat establerta, Endesa proposa resoldre aquesta situació mitjançant aquest compromís entre les administracions i la companyia, amb la voluntat de liquidar el deute pendent que s’ha generat fins al moment, donar solució a la situació a la que s’enfronten les famílies vulnerables i evitar la interrupció de subministraments.

Aquesta iniciativa se suma als 15 milions d’euros anuals que la Companyia ja destina a finançar les ajudes i els descomptes del bo social a Catalunya –entre el 25% al 40% del cost de la factura de la llum per a persones vulnerables i vulnerables severs, així com el cofinançament del 100% per als col·lectius amb el bo Social que estan identificats com a vulnerables severs en risc d’exclusió social-. Així mateix, s’estableixen mesures de protecció per evitar el tall de subministrament a altres col·lectius com són les famílies amb fills menors de 16 anys, a persones en situació de dependència reconeguda de grau II o III, o amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació