ERC endreça el partit per adaptar-se al creixement electoral

Els republicans busquen promoure nous lideratges femenins mentre reforcen el tàndem Junqueras-Rovira amb un binomi executiu format per Aragonès i Vilalta

La candidatura a l'executiva d'ERC
La candidatura a l'executiva d'ERC | ACN
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:54h
Reforçar el tàndem Oriol Junqueras-Marta Rovira amb el binomi "executiu" que formaran Pere Aragonès i Marta Vilalta. Aquest és l'esquelet de partit plantejat pel líder d'ERC per encarar una nova etapa marcada pels efectes de la judicialització i el creixement experimentat pel partit. Aquest dimarts al migdia va expirar el termini per presentar els equips que optaran a comandar el partit i la llista plantejada per Junqueras no té rival, així que s'espera que sigui ratificada el 15 de setembre. Es tracta d'una estructura paritària de 21 dirigents que ha tingut en compte l'equilibri territorial i que destaca per l'impuls de nous lideratges femenins i pel fet que bona part dels dirigents es situen entre els 30 i els 45 anys. 

Els republicans busquen consolidar la seva hegemonia completant la victòria del 28-A i de les municipals del 26-M amb guanyar per primera vegada les eleccions catalanes. Amb aquest horitzó que començarà a desbrossar-se el camí en els pròxims mesos, els partits es preparen per fer endreça a la tardor. Les turbulències de la investidura i de la possible repetició electoral a Espanya i els efectes de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O hauran de conviure amb la bateria de congressos dels partits. Entre ells, el d'ERC. La formació d'Oriol Junqueras es prepara per adaptar la seva estructura a la situació de presó del seu líder i al creixement experimentat en paral·lel.

Sortejar les conseqüències que la judicialització ha tingut sobre l'organització del partit i adaptar-lo al creixement de representació experimentat són els dos grans objectius d'ERC per enfortir-se a nivell orgànic. Un cop tancada aquesta fase de renovació organitzativa, a l'octubre i al novembre s'afrontarà la segona part del procés congressual: la definició de l'estratègia del partit en un context en què l'independentisme està mancat d'un pla d'acció compartit i les diferències entre ERC i Junts per Catalunya tenen ressò en el Govern. 

A continuació, les onze cares clau per entendre les novetats del congrés que els republicans tenen ja als fogons.

Arxivat a