Aquestes són les afectacions pels talls de la L1, L2 i L5 del metro de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona recomana que els usuaris agafin els "transports alternatius"

L'estació de Collblanc de la L5
L'estació de Collblanc de la L5 | TMB
NacióDigital
29 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:35h
Aquest dilluns al matí ha començat el tall de la L5 del metro de Barcelona, que afecta el tram de la línia entre les parades de Collblanc i Can Vidalet, on hi ha la parada de Pubilla Cases. Aquestes obres volen millorar les infraestructures i obrir la nova estació Ernest Lluch, que donarà servei als barris de Les Corts de Barcelona i de Collblanc i Torrassa de l'Hospitalet. A més, però, serà un intercanviador que tindrà enllaç amb el tram. Aquí podeu consultar l'estat del servei.

Per intentar minimitzar les afectacions del tall, s'ha habilitat un servei de busos que connecta les estacions del tram afectat que TMB ja ha reforçat aquest mateix dilluns al matí en veure que l'inicialment previst era insuficient. Aquest tall se suma als que ja hi ha per obres entre Clot i Fondo de la L1 i entre Paral·lel i Sagrada Família de la L2.

La suma dels tres talls afectaran unes 7.500 persones en hora punta cada dia durant el mes d'agost, segons estima TMB. Per aquests usuaris afectats, la regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha afirmat que "el transport ferroviari no és igual que el transport terrestre" i ha recomanat que els usuaris agafin els "transports alternatius".

Com es cobriran els trams afectats?

Per tal de donar resposta als usuaris, TMB ha habilitat un servei d'autobusos que cobriran els trams d'obres. Així, per cobrir la zona de Can Vidalet a Collblanc (L5) hi haurà un autobús especial i també un equip d'informadors que oferiran assessorament a les estacions afectades. D'altra banda pel que a als talls de la L1 hi haurà un bus alternatiu entre les parades de Clot i Fondo per renovació de la vida. A la L2, els usuaris poden utilitzar els autobusos D50, H12 i H16 i el metro de la L3 entre Paral·lel i la Sagrada Família. 
 
Arxivat a