ERC i JxCat forcen un ple a Barcelona per reclamar que s'investigui la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll

Els dos partits retreuen a PSOE, PP i Ciutadans el "bloqueig" de la investigació al Congrés dels Diputats

Coronas i Artadi en roda de premsa
Coronas i Artadi en roda de premsa | JxCat
NacióDigital
29 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:28h
ERC i JxCat han forçat la convocatòria d'un ple extraordinari a Barcelona amb l'objectiu que el consistori insti el Congrés a investigar la relació entre l'eximam de Ripoll i cervell de l'atemptat del 17-A, Abdelbaki Es Satty, i el CNI. Els regidors Jordi Coronas i Elsa Artadi han comparegut en roda de premsa per denunciar el "bloqueig" a través del qual PSOE, PP i Ciutadans han impedit que la cambra espanyola iniciï una comissió d'investigació.

Els dos grups també han demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, i al primer tinent d'alcaldia, Jaume COllboni, que s'impliquin en la reclamació. "Només des de la transparència s'apaguen les teories conspiratòries", han afirmat.

La proposició que se sotmetrà a debat i votació pretén instar el plenari a "estudiar totes les vies polítiques i judicials que ajudin a esclarir els fets". En concret, fa referència a la relació entre l'imam de Ripoll amb el CNI; a "esclarir la correlació d'errades en la cadena de comunicació i coordinació entre les diverses forces de seguretat en relació amb Es Satty", i "analitzar les actuacions del Ministeri de l'Interior i les mesures de control que s'aplicaven a Es Satty, sabent que formava part o tenia relació amb el jihadisme.

La proposició també reclama a la Fiscalia que iniciï una investigació planteja promoure la creació d'una comissió d'investigació "internacional i independent" amb la Interpol i el Relator Especial de Nacions Unides sobre la promoció i la protecció dels Drets Humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme.

Un cop presentada la petició de celebrar un ple extraordinari, Colau té quinze dies per convocar la sessió. 
 
Arxivat a