Els vigilants del Prat convoquen vaga indefinida a partir del 9 d'agost

Acusen l'empresa d'incomplir l'acord que va posar fi a l'aturada que va col·lapsar l'aeroport fa dos anys

L'aeroport del Prat ja ha viscut una vaga aquest cap de setmana passat
L'aeroport del Prat ja ha viscut una vaga aquest cap de setmana passat | ACN
NacióDigital
29 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:38h
El comitè d'empresa de Trablisa, l'encarregada dels controls de seguretat a l'aeroport del Prat, han registrat aquest dilluns la "vaga indefinida" a les oficines del Departament de Treball del Govern. L'aturada s'ha convocat després que l'empresa no es presentés a una reunió per acostar posicions el divendres 27 de juliol.

El col·lectiu protesta per la "pèrdua de drets" que ha suposat l'arribada d'aquesta companyia, que es va fer càrrec del servei de seguretat després d'Eulen, amb qui els treballadors van mantenir un llarg conflicte que va derivar en millores de les condicions laborals. Ara, asseguren que estan "pitjor" que amb Eulen i acusen l'empresa adjudicatària d'incomplir les mesures que va fixar el laude obligatori que va acabar amb l'aturada de l'estiu del 2017 que va col·lapsar l'aeroport.
 
En concret, afirmen que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures. És més, la presidenta del comitè d'empresa, Genoveva Sierra, denuncia que amb Trablisa han perdut "tots els drets" que van guanyar amb Eulen. "És una empresa que ens ha mentit des que ha entrat", ha afirmat, "la vaga no és bona per ningú però és l'únic que ens queda", ha afegit. 

En aquesta protesta, els 500 treballadors que donen el servei reclamen un increment salarial d'un euro a l'hora i descansos de deu minuts cada hora per compensar la sobrecàrrega de treball, que es garanteixi una plaça de pàrquing gratuïta i que les hores extres no es cobrin a mes vençut sinó que s'afegeixin tots els complements en la nòmina del periode en el qual s'han generat. 

Els vigilants de seguretat ja havien convocat una vaga el mes de juliol que es va tirar endarrere perquè les reclamacions dels treballadors ja estaven judicialitzades i l'empresa els va acusar de cometre una il·legalitat, ha explicat.
Arxivat a