Els avions tornen a aterrar i enlairar-se a l'aeroport del Prat després de la pluja

Es mantenen els retards i les restriccions però s'han prioritzat els aterratges, els enlairaments s'han reprogramat i s'han desviat almenys cinc vols

Imatge d'un panell informatiu
Imatge d'un panell informatiu | ACN
NacióDigital
27 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:57h
L'aeroport del Prat ha reobert el seu espai aeri cap tres quarts de dues, després d'estar més de mitja hora totalment tancat per la intensa pluja i uns quants minuts més acceptant només aterratges.

El control aeri ha començat inicialment a espaiar els aterratges i enlairaments, però poc més tard, a les 12.53 hores, ha prohibit els enlairaments i ha comunicat a les companyies que no s'enlairessin avions d'altres aeroports amb destí a Barcelona.

La instal·lació ha deixat d'operar vols, tant de sortida com d'arribada. Els avions que ja s'havien enlairat han hagut de fer voltes sobre l'aeroport fins a tenir permís, excepte cinc que han estat desviats. Poc abans de les 13.30 hores ha començat a aterrar algun avió i a les 13.48 s'han tornat a permetre enlairaments.
 
Fins poc després de les 2 de la tarda, hi ha hagut almenys cinc vols desviats. Dos d'aquests han estat un d'Easyjet procedent de Basilea (Suïssa) que ha estat desviat a Girona, i un de Ryanair procedent d'Hamburg (Alemanya), que ha estat desviat a Reus.

A banda, Vueling ha cancel·lat almenys vuit vols: dos amb origen i destí a Sant Sebastià, els passatgers dels quals viatjaran en autobús; dos amb origen i destí a Maó, dos amb origen i destí a Eivissa, que han estat recol·locats en altres vols de la companyia; i dos amb origen i destí a París-Orly.
Arxivat a