Canadell afirma que respondrà en català totes les preguntes formulades a la Cambra

El president de l'entitat rebutja contestar en castellà a una periodista de La Sexta i diu que la junta ha decidit que s'expressarà només en català per "evitar contradiccions"

Joan Canadell
Joan Canadell | Bernat Cedó
24 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:45h
La Cambra de Comerç ha presentat avui el primer informe de l'etapa Canadell, després del triomf de la candidatura independentista Eines de País en les eleccions a la institució. El gabinet d'estudis ha elaborat un treball sobre l'Impacte econòmic de la inversió estrangera directa a Catalunya. En la roda de premsa en què s'ha presentat, el president de la Cambra, Joan Canadell, s'ha negat a contestar preguntes en castellà que li ha formulat una periodista de La Sexta. Ha afirmat que és el que estableix el reglament de la Cambra i que vol evitar possibles contradiccions en les respostes que es donin en llengües diferents. A partir d'ara, Canadell només contestarà en català les preguntes que se li facin, siguin en la llengua que siguin.

Eines de País va guanyar les eleccions a la Cambra celebrades el maig passat, després d'un llarg mandat de Miquel Valls, qui havia arribat al càrrec el 2002. La llista guanyadora va elegir després el seu candidat a presidir l'entitat. Eines de País gaudeix de la majoria absoluta en el ple de la Cambra.