Els comuns es desmarquen de Carmena i la CUP exigeix canviar de pregonera per La Mercè

Catalunya en Comú-Podem i els cupaires surten al pas de les declaracions de l'exalcaldessa de Madrid sobre els presos polítics i la responsabilitat de l'independentisme en l'auge de Vox

NacióDigital
16 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:03h
Carmena i Colau, en una imatge d'arxiu
Carmena i Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
Les declaracions de l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena durant la seva visita a Barcelona aquesta setmana han aixecat polseguera. En un acte aquest dilluns, Carmena va assegurar que la irrupció de Vox a les institucions espanyoles era "conseqüència" de l'1-O i la declaració unilateral d'independència del 2017. Aquest dimarts, ha evitat rectificar i, a més, ha negat que els líders independentistes empresonats siguin presos polítics, en una entrevista a RAC1.

Unes consideracions que han fet reaccionar els comuns i la CUP. Els primers, a través de la portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, Susanna Segovia, s'han desmarcat de les opinions de Carmena. "Sempre hem dit que creiem que són presos polítics i que l'única sentència possible és l'absolució", ha assegurat. 

En una línia similar a l'expressada aquest dimarts per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Segovia també ha justificat que Carmena ha estat escollida com a pregonera de les festes de La Mercè per la seva trajectòria al capdavant de l'Ajuntament de Madrid i pel seu paper en relació al procés independentista. En aquest sentit, aquest dilluns Colau reivindicava la defensa del diàleg que, segons assegurava, sempre ha caracteritzat Carmena.

Mentrestant, la CUP ha exigit a Colau que rellevi Carmena com a pregonera de La Mercè. "Una persona que culpa a tots els que van defensar les escoles l'1 d'octubre i els centenars de ferits a Barcelona de l'extrema dreta, no es mereixen aquesta pregonera", han afirmat els cupaires a través de Twitter.
 A diferència de la CUP, qui ha agraït a Colau que hagi designat Carmena coma pregonera és Manuel Valls. L'exprimer ministre ha considerat adequada la tria, especialment per les darreres declaracions de l'exalcaldessa de Madrid sobre els presos polítics i la suposada responsabilitat de l'independentisme en la irrupció de l'extrema dreta de Vox a les institucions.
Arxivat a