Condemnats a 18 anys i mig de presó dos homes per violar una nena de 13 anys

Els fets van ocórrer durant les festes del barri del Carmel del Barcelona del 2015

Palau de Justícia de Barcelona
Palau de Justícia de Barcelona | Adrià Costa
NacióDigital
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:59h
L'Audiència de Barcelona ha condemnat dos homes a 18 anys i mig de presó i a pagar una indemnització de 10.100 euros per violar una nena de 13 anys al barri del Carmel de Barcelona el juliol del 2015. El tribunal considera provat que un tercer home també hi va participar, però està fugat de la justícia i en recerca i captura. Es dona la circumstància que la menor estava tutelada per la DGAIA. El tribunal que ha emès la sentència és el mateix que aquests dies ha jutjat un cas similar d'una violació múltiple a una menor a Manresa.
 
Segons la sentència avançada pel diari Ara, dona una credibilitat total al testimoni de la noia -que ara té 17 anys- perquè quan va declarar va ser "ferma i coherent". També descarta que tingués cap motivació per actuar contra els condemnats, amb qui no mantenia cap relació i gairebé ni coneixia. El tribunal apunta que un altre element que corrobora els fets és que la víctima va descriure el pis on va passar la violació, tot i que ells havien negat que les menors hi haguessin estat.

Malgrat que la Fiscalia i l’acusació particular -exercida per la Generalitat- demanaven un delicte d’agressió sexual com a autor i dos delictes d’agressió sexual com a cooperador per a cadascun dels violadors (en total 43 anys de presó), l’Audiència ha resolt que els delictes contra la llibertat sexual en què intervenen diverses persones, amb una única víctima i fets de manera conjunta es qualifiquen de delicte continuat d’agressió sexual amb penetració, que, en aquest cas, és a una menor de 16 anys. Per això ha imposat 18 anys i mig de presó als dos homes, que no tenien antecedents penals.
Arxivat a