Un estiu amb 377 obres de reparació, adequació i millora en centres escolars

La Generalitat hi destina 35 milions d'euros, que se sumen a les 27 noves construccions per valor de 104,7 milions

Uns nens en una escola de Barcelona
Uns nens en una escola de Barcelona | Josep Maria Montaner
NacióDigital
15 de juliol del 2019
La Generalitat durà a terme aquest estiu un total de 377 obres RAM -reparació, adequació i millora- en centres escolars arreu de Catalunya, en què hi destinarà 35.166.413 euros. Aquestes se sumen a les 27 noves construccions escolars que va aprovar l’abril per un valor de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mig termini. 

De les 27 obres, un total de 21 són de nova construcció, cinc són grans ampliacions i una és una rehabilitació integral. Totes les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d’un centenar de mòduls.

Tot i que el Govern a data d’avui treballa amb els pressupostos prorrogats, les noves 27 construccions escolars són uns pressupostos d’obra molt realistes que permeten que es puguin dur a terme a mig termini amb els comptes previstos de la Generalitat. 

Aquestes 27 obres es realitzaran d’acord amb els nous criteris pedagògics de construccions escolars que el Departament d’Educació està treballant actualment amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que serviran per dissenyar els nous centre educatius i transformar els actuals. Està previst que aquests nous criteris es recullin en un document durant aquest mes de juliol.

Obres reparació, adequació i millora (RAM)

Les actuacions RAM –amb dotació i número d'actuacions per aquest any 2019 són: