Tres treballadors jubilats del metro exposats a l'amiant tenen càncer de pulmó

Dos d'ells ja tenien diagnosticada la malaltia, i el tercer se n'ha assabentat després de sotmetre's a la revisió mèdica de TMB

El metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu
El metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:39h
Primers resultats de les revisions mèdiques fetes a 46 extreballadors del metro de Barcelona que, segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), van estar exposats a l'amiant durant la seva etapa a l'empresa. D'aquests, tres pateixen càncer broncopulmonar, segons ha confirmat TMB a NacióDigital

Segons ha informat l'empresa, dos dels jubilats ja havien estat diagnosticats abans de sotmetre's a la revisió mèdica, mentre que el tercer n'ha estat coneixedor durant aquest procés.

Els tres casos se sumen al d'un quart extreballador de TMB, Ignasi Torrent, que ja ha denunciat a TMB a causa del càncer de pulmó que pateix. L'objectiu de Torrent és que la justícia reconegui com a malaltia professional la seva patologia, la qual cosa obriria la porta a rebre indemnitzacions pel dany causat.

Per ara, tant en el cas de Torrent, que està judicialitzat, i en els altres tres fets públics aquest dimecres, TMB insisteix que encara no està demostrat que les malalties que pateixen els extreballadors siguin conseqüència directa de l'exposició a l'amiant.

 
Arxivat a