Una víctima de l'1-O insta per via judicial Millo a reconèixer que va mentir al Suprem

Marta Torrecillas presenta una sol·licitud de conciliació perquè l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya rectifiqui tres declaracions sobre l'agressió que va patir el dia del referèndum

Marta Torrecillas, votant a l'1-O
Marta Torrecillas, votant a l'1-O | ACN
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 21:42h
La declaració de l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo com a testimoni al judici de l'1-O podria tenir conseqüències jurídiques. Marta Torrecillas, víctima de les càrregues policials el dia del referèndum de l'institut Pau Claris de Barcelona. ha portat Millo als jutjats, exigint-lo que reconegui que va mentir al Suprem sobre el cas. Torrecillas ja va portar als jutjats el mes passat que un Guàrdia Civil la va Un guàrdia civil va amenaçar i assetjar continuadament després del referèndum.

Torrecillas va denunciar que, durant la jornadea de l'1-O, un policia va retorçar-li els dits de la mà, li va tocar els pits i la va llençar per les escales del centre. Al Tribunal Suprem, Millo la va acusar de mentir sobre l'actuació policial i les agressions que va rebre, va assegurar que ella mateixa havia desmentit la seva denúncia pública i també que ell havia comparegut públicament per agrair-li la rectificació. Tres fets que Torrecillas considera falsos. 


Per tot plegat, Torrecillas ha presentat una sol·licitud de conciliació, a la qual a tingut accés NacióDigital, a través de la qual insta l'exdelegat a comparèixer en seu judicial per reconèixer que va mentir al Suprem. El procediment s'emmarca en la llei de jurisdicció voluntària i ara el jutjat ha de fixar un dia i hora perquè Millo i comparegui. Si l'exdelegat s'hi presenta, les dues parts poden arribar a un acord sobre les qüestions que caldria desmentir i també sobre la via a través de la qual s'hauria de publicar la rectificació.

En cas que Millo es negui a comparèixer, Torrecillas hauria d'estudiar la possibilitat d'interposar contra ell una demanda per danys a l'honor. L'advocat de Torrecillas, Xavier Monge, argumenta que en cas de voler presentar una denúncia per fals testimoni, qui estaria legitimat per iniciar el procediment serien els processats en el marc del judici de l'1-O. 

Sol·licitud de compareixença judicial de Marta Torrecillas a Enric Millo. by naciodigital on Scribd