El Canet Rock tanca una nova edició consolidant-se com la gran festa de la música catalana

Els presos i exiliats tornen a ser protagonistes del festival

Canet Rock 2019.
Canet Rock 2019. | Anna Mira
07 de juliol del 2019
Actualitzat el 08 de juliol a la 13:04h
El Canet Rock ha tornat a veure sortir el sol. A les 7.30 hores els Doctor Prats ha donat per acabat la  sisena edició del festival que es es consolida com la gran festa de la música catalana. Prop de 25.000 persones han ballat i gaudit dels quinze conjunts musicals que durant més de dotze hores han pujat a l’escenari.

Un públic totalment entregat a cadascun dels artistes que ha pujat a l’escenari de Canet de Mar al Maresme i que malgrat les hores de música i festa han aguantat fins al final del festival. Entre els grups han tocat La Pegatina, Ítaca, Oques Grasses, Els Catarres, Suu, Zoo, Roba Estesa o La Casa Azul.


El Pla de’n Sala ha estat de nou l’escenari per acollir el festival que es torna a reivindicar amb la fórmula d’”èxit” que el caracteritza. Així ho ha expressat la directora del festival, Gemma Recoder, qui ha assegurat que el Canet Rock transmet “sensació de festa i de bon rotllo”. “Molts pares confien en el festival i això és bona senyal”, ha afegit Recoder qui ha recordat que cada vegada són més els menors que descobreixen els festivals amb el Canet Rock.

La llibertat d’expressió, els presos i els exiliats, han tornat a protagonitzar les inteverncions d’alguns grups musicals que han volgut tenir un record per tots ells com Elèctrica Dharma, Els Pets, Zoo o Josep Maria Mainat. Aquest últim ha versionat una cançó amb la lletra “Hi tornarem i ho aconseguirem”, en relació a l’1 d’octubre.
 

 
En aquesta edició, el festival Canet Rock s'ha adherit al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci del Govern i ha format artistes, cambrers, personal de seguretat i altres empleats per a prevenir i actuar davant situacions de violència sexual. Preciament s’ha fet una intervenció en aquest sentit ja que una noia ha denunciat assetjament per part d’un noi. Segons els organitzadors, la resposta ha estat ràpida i s’ha solucionat el problema.

Gairebé 1.000 entrades venudes pel 2020

Enguany també s’han posat a la venda entrades pel festival de l’any vinent el mateix dia del festival i segons l’organització ja s’han venut prop d’un miler d’entrades sense saber ni tant sols el cartell. “Això denota que la gent confia en la fórmula del festival i els grups”, ha indicat Recoder.

De fet, per l’edició que ha tancat aquest cap de setmana, les entrades es van exhaurir quatre mesos i mig abans del festival. Una situació que ha fet repensar l’organització del mateix i la directora ha revelat que per la pròxima edició s’està pensant en algunes novetats però que “no desvirturan el festival d’un sol escenari que proposa el Canet”, ha assegurat.

Per combatre la calor, enguany el festival ha posat en marxa l’espai refresca’t amb ventiladors i aigua polvoritzada. Una iniciativa que des de la direcció ja s’ha anunciat que es mantindrà i es millorarà de cara als futurs festivals. De fet des de l’organització han dit que ha estat un dels festivals, que malgrat la calor, la gent ha entrat més d’hora.

Un festival que té vocació de millorar però sempre mantenint els orígens i les arrels d’un festival que va néixer als anys setanta i que ara ha tornat per quedar-se.
 

Canet Rock 2019. Foto: Anna Mira