Reclamen un procés participatiu pels terrenys de Fira Barcelona a Montjuïc

La Fira o la Vida demana a l'Ajuntament que no ratifiqui el projecte urbanístic presentat al febrer

La Fira o la Vida reclama un procés participatiu a Montjuïc
La Fira o la Vida reclama un procés participatiu a Montjuïc | Adrià Costa
NacióDigital
04 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:33h
La plataforma La Fira o la Vida ha registrat una petició a l'Ajuntament de Barcelona per obrir un procés participatiu que tingui com a objectiu definir els usos dels terrenys de Montjuïc on actualment s'ubica Fira Barcelona. 
 
La concessió al recinte firal expira el 2025 i els col·lectius veïnals que integren la plataforma reclamen que la zona es transformi en un "barri obert", centrat en l'habitatge públic i el comerç de proximitat. L'Ajuntament i la Generalitat, però, van anunciar al febrer que la seva intenció és renovar el recinte firal a través del projecte Univers Montjuïc, emmarcat en el Pla d'Infraestructures Firals i que està en fase d'estudi. 

El pla contempla nous espais dedicats a l'emprenedoria i a l'exposició per a empreses i un auditori dedicat a l'activitat empresarial. EL projecte també contempla la possibilitat de reurbanitzar l'avinguda eina Maria Cristina per convertir-la en un espai sense trànsit. Si el projecte es ratifica, la previsió és que s'enllesteixi el 2029.

En aquest sentit, La Fira o la Vida reclama a l'Ajuntament que no ratifiqui el pla i recorda que el 2015 Barcelona en Comú es comprometia, en el seu programa electoral, a fomentar la participació ciutadana en casos de replantejaments urbanístics. Per això reclamen que aquest procés es dugui a terme i alhora el consistori faci públics tots els detalls del projecte "Univers Montjuïc".
Arxivat a