El PP torna a la FAES

Casado inaugura els cursos d'estiu de la fundació d'Aznar, que tindran el "desafiament secesionista" com a plat fort

L'expresident José María Aznar i el líder del PP, Pablo Casado, en un acte de fa uns mesos.
L'expresident José María Aznar i el líder del PP, Pablo Casado, en un acte de fa uns mesos. | ACN
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:05h
El president del Partit Popular, Pablo Casado, farà aquest dilluns la conferència inaugural dels cursos d'estiu de la fundació FAES, que presideix José María Aznar. La trobada d'aquest any porta per títol "Espanya: qualitat democràtica, cohesió i futur de l'estat del benestar", i vol fer un estat de la qüestió sobre "l'estat de salut de la democràcia espanyola". 

Els cursos de la FAES d'aquest any certifiquen, amb la presència de Casado, la reconciliació entre el PP i l'expresident Aznar. Tradicionalment, Mariano Rajoy solia assistir als cursos fins que la relació personal i política amb Aznar es va anar fracturant. Rajoy va deixar d'anar-hi i Aznar va acabar trencant les relacions amb el PP. L'elecció de Casado com a nou líder popular va suposar la retrobada de l'aznarisme amb el principal partit de la dreta espanyola. Els resultats electorals del 28-A van ser un fracàs important per al PP i pel discurs aznarista, però el nucli dirigent de Génova no dona senyals de cap canvi significatiu. 

El que la FAES anomena "el desafiament secessionista" serà un dels punts forts d'uns debats que s'allargaran fins al divendres. Dijous les sessions giraran entorn el tema "Unitat i model territorial" i es farà el debat "Cap a on va Catalunya?", amb la participació de l'escriptor Valentí Puig, el patró de la FAES Gabriel Elorriaga i l'historiador Jordi Canal. Serà divendres quan José María Aznar clourà els cursos amb un discurs que voldrà incidir sobre l'estratègia dels tres partits de la dreta espanyola.