Tot el que has de saber per celebrar l'orgull LGTBI a Barcelona

La capital catalana acull aquest 28 i 29 de juny concerts, una manifestació i nombroses activitats emmarcades dins del Pride i altres propostes alternatives

La desfilada multitudinària LGTBI pels carrers de Barcelona (2018)
La desfilada multitudinària LGTBI pels carrers de Barcelona (2018) | Albert Alemany
Laura Estrada / Maria Fernández
29 de juny del 2019
Des de dijous i fins avui, Barcelona acull nombrosos actes, activitats i una manifestació amb motiu 50è aniversari de la revolta d'Stonewall, on un grup de persones LGTBI va plantar cara a la policia de Nova York i va desembocar en l'alçament i organització del col·lectiu. 

Un any més, Barcelona reivindica la llibertat sexual, la diversitat, el respecte, la tolerància i l'amor amb un reguitzell d'activitats que engloben des de concerts, exhibicions, tallers i espectacles per a tots els públics. Aquestes són les activitats emmarcades en el Pride d'avui.

Dissabte 29 de juny

Matí
- 11 h: Concert d'El Pot Petit a l'escenari del Pride BCN (Av. Reina Maria Cristina); des de les 11 fins a les 20 hores, el Pride Kids amb atraccions al Village Pride Barcelona (Av. Reina Maria Cristina/plaça Universitat); des de les 11 fins a les 14 hores, tallers artístics al Pride Kids. 

- 11.30 h: Taller de ciència i bàsquet amb Panteres Grogues, al Pride Kids (Av. Reina Maria Cristina/plaça Universitat). Des d'aquella hora i fins a les 13.30, també tindrà lloc l'On the other side of skin al parc de Montjuïc. 

Tarda
- 17 h: Concentració pre-manifestació&Party al parc de les Tres Xemeneies (av. Paral·lel, 52). 

- 18 h: Manifestació de l'Orgull LGTBI, des del parc de les Tres Xemeneies fins a l'escenari del Pride BCN (av. Reina Maria Cristina, passant per plaça Espanya). 

- 19.30 h: Lectura del manifest a l'escenari del Pride. A la mateixa hora, hi haurà el Magic Qality Musical Festival al Village Pride (Av. Reina Maria Cristina/plaça Universitat). 

- 20 h: Festa de clausura a l'escenari del Pride BCN (Av. Reina Maria Cristina), amb les actuacions de Karina, Tamta Inna, Vengaboys, Chenoa, La terremoto i Merche. 

Nit 
- 22.30 h: Fun&Sex Pride closing party al Berlín Dark (passatge de la Puntera, 18).

- Des de mitjanit fins a les 8 del matí: YASS! Party a la sala Safari Disco Club (c/Tarragona, 141) 

- Des de l'una del matí fins a les 8 hores, Melón Party Pride a la Sala Ethniko (passeig Joan de Borbó, 74).




Un Orgull alternatiu

Paral·lelament, la plataforma 28J Autònom, formada per múltiples col·lectius LGBTI anticapitalistes, es desmarca del Pride Barcelona i promou un "28 de juny combatiu". Així, aquest moviment organitza una sèrie d'activitats sota el lema “Vam ser revolta i ho tornarem a ser. Per un 28 de juny autònom i combatiu” i convoca un bloc propi a la manifestació del dissabte 29. 

La proposta alternativa es promou perquè l’Associació Catalana d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), que organitza el Pride Barcelona, "manté com a patrocinadora l'aerolínia Level, que participa en la deportació d'immigrants", tal com expliquen els anticapitalistes en un comunicat. Així mateix, també es considera que l'ACEGAL fa ús de la diada per "promoure les seves empreses i el seu negoci". 

A més a més, en l'edició d’enguany el Pride durà a terme alguns actes en suport a la gestació subrogada. En aquest sentit, la plataforma 28J Autònom es posiciona també en contra i denuncia fermament aquesta pràctica.
 
Arxivat a