Corbacho abandona Valls i complica la majoria a Colau

Després d'aquest moviment, l'alcaldessa no podrà comptar amb els ex de Ciutadans per aconseguir majoria absoluta

Valls, en la presentació de Corbacho com a número 3 de la seva llista.
Valls, en la presentació de Corbacho com a número 3 de la seva llista. | Adrià Costa
18 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:21h
Celestino Corbacho abandona Miquel Valls i s'integrarà al grup de Ciutadans, segons ha avançat Crónica Global i ha confirmat NacióDigital. El divorci arriba només 24 hores després d'una altra ruptura: la de Cs, que va trencar amb Valls per haver fet alcaldessa Ada Colau. Ciutadans ha explicat que Corbacho ho havia comunicat a Carlos Carrizosa en una conversa per telèfon.

Aquesta decisió de Corbacho trenca l'estratègia de l'exprimer ministre francès, que va facilitar la investidura de Colau amb tres vots del seu grup (el seu, el d'Eva Parera i el de Corbacho), que sumats als de Barcelona en Comú i el PSC són 21, la majoria absoluta al consistori. Ara, amb la seva decisió, el marge de l'alcaldessa es veu reduït. Amb els 'ex' de Cs només arriba a 20 regidors. Els comuns pretenen sumar també ERC a les majories.

Segons fonts coneixedores del tema, en la decisió de l'exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat i exministre socialista de Treball hi pot haver tingut un paper important el nou cartipàs a la Diputació de Barcelona. Ciutadans hi tindrà un pes rellevant i Valls en quedarà al marge. Ara, Valls queda només amb la regidora Eva Parera. Corbacho presidirà el grup de Ciutadans, tot i mantenir la seva condició d'independent, format per quatre regidors.

  
Arxivat a