VÍDEO La portaveu de JxCat a Santa Coloma de Farners carrega contra Torra en un ple de màxima tensió

La candidata postconvergent, Susagna Riera, es desentén del president i assegura tenir l'aval de Puigdemont en un ple amb protagonisme de la família Torra

Quim Torra, en un míting durant la campanya electoral
Quim Torra, en un míting durant la campanya electoral | Junts per Catalunya
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 23:25h

Quim Torra té un fort vincle familiar amb Santa Coloma de Farners, capital de la comarca de la Selva. La ciutat, de poc menys de 13.000 habitants, és de les úniques que encara no ha pogut constituir el ple municipal sorgit de les eleccions del 26-M. En les últimes hores, Junts per Catalunya (JxCat) -cinc regidors- ha arribat a un acord amb el PSC -dos edils- i Independents de la Selva -també dos representants- per obtenir l'alcaldia i desbancar ERC, que amb sis escons va convertir-se en la llista més votada. Segons diverses fonts de JxCat consultades per NacióDigital, Torra no avala el pacte i està "pressionant" perquè no es materialitzi. Preferiria que el seu partit pactés amb els republicans. 

La polèmica oberta està fent que el ple de constitució de l'Ajuntament hagi quedat suspès. De fet, Susagna Riera, cap de cartell de la formació postconvergent, ha assenyalat que Torra "no es va presentar" al municipi, i ha constatat que el president no els va fer costat en campanya "i tampoc durant les negociacions", tal com es pot comprovar a partir del minut 29 en el vídeo encapçala la notícia. La germana i la cosina de Torra han retirat la fotografia d'ell que presidia el ple.

"No es poden treure els quadres de l'Ajuntament", ha assegurat Riera, que ha dit "representar" Carles Puigdemont. "Represento el president Puigdemont", ha indicat la cap de cartell de JxCat a Santa Coloma de Farners, després de múltiples interrupcions. Segons ella, l'expresident de la Generalitat li va traslladar directament que "Torra no governa" al municipi i que les decisions les han de prendre els regidors.