L'independentisme fa història a Ponent i tindrà les alcaldies de totes les capitals

La victòria d'ERC a la ciutat de Lleida ha aconseguit dibuixar un panorama polític mai vist fins ara a la plana de Lleida

Miquel Pueyo celebrant la victòria electoral
Miquel Pueyo celebrant la victòria electoral | ACN
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:38h
Les eleccions del passat 26 de maig van ser un èxit per a l'independentisme lleidatà. La victòria electoral d'ERC a la ciutat de Lleida ha suposat que totes les capitals de les comarques de Ponent puguin ser governades per alcaldes independentistes, un fet que no havia passat mai abans atesa la fortalesa que tenia el PSC en algunes ciutats. 

Els republicans controlaran Lleida, Balaguer i segurament Cervera, mentre que Junts per Catalunya governarà a Mollerussa, Borges Blanques i a Tàrrega sempre i quan la CUP i ERC no aconsegueixin desbancar l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. Per fer-ho, necessiten que el PSC s'abstingui de bloquejar aquesta entesa. 

Miquel Pueyo, Jordi Ignasi Vidal, Joan Santacana, Marc Solsona, Enric Mir i Rosa Maria Perelló (o Òscar Amenós) seran els sis primers edils de la nova legislatura que arrenca aquest dissabte amb les sessions d'investidura. 

Les forces independentistes van aconseguir el 65% dels vots en els comicis municipals a la demarcació de Lleida, un percentatge que es tradueix en 1442 regidors, 77 menys que fa quatre anys.