Colau no sabrà fins a darrera hora si té tres o sis vots de Ciutadans

Els regidors de la plataforma de Valls decidiran demà el sentit de tots els seus sufragis, tema que ha generat tensió amb Albert Rivera

Valls i Colau, en una imatge d'arxiu
Valls i Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 22:04h
Ada Colau no sabrà fins demà a darrera hora si disposa de tres o de sis vots de la plataforma que lidera Manuel Valls. El grup que formen l'exprimer ministre francès, l'exalcalde de l'Hospitalet Celestino Corbacho, l'exdirigent d'Unió Eva Parera, d'una banda, i els tres membres de Ciutadans Maria Luz Guilarte, Marilen Barceló i Paco Sierra, de l'altra, decidiran el sentit del seu vot aquest dissabte. Així ho han assegurat fonts de Ciutadans a NacióDigital.

Des que el 29 de maig, Manuel Valls va posar sobre la taula el seu oferiment per donar el seu suport a Ada Colau, "sense condicions", la tensió s'ha fet evident entre l'exprimer ministre i el partit d'Albert Rivera, enrocat en una posició de dreta dura del tot contrària a qualsevol acord amb el "separatisme" però també amb el "populisme".

Tres vots del grup de Valls són suficients per investir Colau, que amb els deu del seu grup i els vuit del PSC arriba als 21 que formen la majoria absoluta. Una situació que pot preservar la imatge de Ciutadans de cara a l'electorat més cosnervador de l'Espanya profunda. però que té un cost: escenificar ja des del primer moment la fragmentació del grup municipal.  

Ciutadans es va desmarcar de l’oferiment del candidat del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, per fer alcaldessa Ada Colau (BComú) i evitar així un alcalde independentista i va reafirmar la seva aposta per un govern municipal “nítidament constitucionalista” encapçalat per Jaume Collboni (PSC).