Miquel Pueyo serà investit alcalde de Lleida sense tenir tancat un acord de govern

ERC, Junts per Catalunya i el Comú abordaran el tram final de les negociacions quan es comenci a obrir el cartipàs municipal

Miquel Pueyo i Toni Postius
Miquel Pueyo i Toni Postius | ACN
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 7:06h
Miquel Pueyo es convertirà aquest dissabte en el nou alcalde de Lleida, però haurà de continuar negociant un acord de govern. Fonts consultades per aquest diari apunten que serà en els dies següents a la investidura, quan es comenci a debatre el cartipàs municipal, que es podrà tancar una entesa per a la governabilitat de la ciutat, que encara manté l'interrogant si serà amb dues o tres formacions.

El Comú de Lleida, Junts per Catalunya i ERC han acostat posicions en els darrers dies en relació als programes electorals, encara que el pacte tripartit s'intueix llunyà ateses les diferències que mantenen comuns i convergents, que han intentat buscar punts d'acord en les trobades fetes fins ara.

El que sí està fixada és la posició dels tres grups respecte a la investidura. Miquel Pueyo rebrà els 15 vots que sumen els tres partits, una majoria absoluta que el farà paer en cap a la primera votació. Comuns i republicans segellaran un acord d'investidura, i s'espera que ERC faci el mateix amb la formació que lidera Toni Postius.