«Ho tornarem a fer»: els 12 al·legats finals al Suprem

De la crida a la mobilització permanent de Cuixart a l'advertència de Turull al tribunal, passant per les apel·lacions al diàleg i els forts retrets a les acusacions

Seguiment de l'al·legat de Cuixart des de l'Arc de Triomf de Barcelona.
Seguiment de l'al·legat de Cuixart des de l'Arc de Triomf de Barcelona. | Bernat Cedó
Aida Morales / Oriol March
12 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 19:30h

Punt i final al judici de l'1-O al Tribunal Suprem. La causa contra l'independentisme, vista per a sentència. Els acusats han tingut l'oportunitat de tornar a parlar aprofitant els seus darrers torns de paraula. Podeu recuperar, a continuació, els 12 al·legats finals dels líders independentistes.

VÍDEO Junqueras reclama retornar el cas català al «terreny del diàleg» en l'última paraula al Suprem. L'exvicepresident insisteix que cal apostar per la "negociació" en una intervenció curta davant del tribunal:

VÍDEO Romeva lamenta «l'escarment» de les acusacions i recorda que només són «polítics fent política». L'exconseller d'Exteriors assegura que "l'odi" no porta enlloc i fa gala de la dignitat de més de dos milions de catalans.

VÍDEO Forn nega haver donat ordres als Mossos per afavorir la celebració del referèndum. L'exconseller d'Interior, en el torn d'última paraula, redueix 1-O a una "manifestació" en favor de les "llibertats i la democràcia" i fa una crida al diàleg amb l'Estat.

VÍDEO Turull denuncia que s'hagi volgut «decapitar l'independentisme» des de la Justícia. L'exconseller de Presidència recorda que la sentència posarà en joc "l'amplitud" dels drets fonamentals i assegura que el diàleg "serà sempre el camí".

VÍDEO Rull, al Suprem: «No hi ha prou presons per tancar l'anhel de llibertat de tot un poble». L'exconseller de Territori, en el torn d'última paraula, acusa el tribunal de no permetre-li veure créixer els seus fills arran de la situació de presó.

VÍDEO Sànchez demana al Suprem que no «agreugi» la crisi política. L'expresident de l'ANC es mostra convençut que el futur de Catalunya contemplarà una sortida "pactada" amb l'estat espanyol.

VÍDEO Forcadell, al Suprem: «Estic sent jutjada per la meva trajectòria, no pels meus actes». L'expresidenta del Parlament assegura que el judici "no ha servit de res" en la mesura que les acusacions no han variat el seu posicionament.

VÍDEO Bassa demana al Suprem que no dicti una sentència «contra Catalunya». L'exconsellera de Treball creu que l'alt tribunal pot marcar l'inici de la solució del conflicte amb l'estat espanyol.

Cuixart, en l'última paraula al Suprem: «Ho tornarem a fer». El president d'Òmnium Cultural crida a la mobilització permanent, assegura no penedir-se de res, defensa la desobediència civil i denuncia la connivència entre l'Estat i l'extrema dreta.

Vila reivindica que sempre va actuar «de bona fe» i respectant la legalitat. L'exconseller d'Empresa recorda que el pacte amb l'Estat va ser possible fins l'últim minut, fins que es va "trencar la confiança".

Borràs: «A cap dels meus companys els va passar pel cap fer ús de la violència». L'exconsellera de Governació, en l'última paraula al Suprem, reclama una sortida pactada al procés.

Mundó demana al Suprem que estgui «a l'altura del moment» i reparteixi justícia. L'exconseller de Justícia demana al tribunal que permeti als presos polítics estar en llibertat i tornar amb les seves famílies.

 

Arxivat a