Barcelona és la segona costa del Mediterrani més contaminada per plàstics

A la costa barcelonina ja hi ha 26,1 quilos de plàstic per quilòmetre

El gran nombre d'ampolles de plàstic abocades al mar arriba a la costa.
El gran nombre d'ampolles de plàstic abocades al mar arriba a la costa. | Europa Press
NacióDigital
09 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:47h
La costa catalana i, en concret, la de Barcelona té un problema. Segons un estudi del Fons Mundial per a la Natura ((World Wide Fund for Nature) és la segona més contaminada per plàstics del Mediterrani, només per sota de la regió turca de Cilícia. Cada any, concretament a la costa de Barcelona, s'hi aboca mig milió de tones de residus plàstics, l'equivalent a 33.800 ampolles de plàstic. 

En altres paraules, a la costa barcelonina ja hi ha 26,1 quilos de plàstic per quilòmetre. Altres zones contaminades del Mediterrani són Tel Aviv, amb 21 quilos de plàstic per quilòmetre, o València, amb 12,9 quilos de plàstic. Per països, Egipte és el que més quantitat de residus aboca al mar. 

L'ONG Fons Mundial per a la Natura ha fet una crida a revertir la situació i ha alertat que el 65% dels envasos de plàstic que s'aboquen al mar són envasos simples, és a dir d'un sol ús. De fet, es calcula que cada anys s'aboquen mig milió de tones de plàstic al mar, el que equival a 33.800 ampolles per minut. Aquestes dades, alerta l'organització, es podrien quadruplicar el 2050. 

Per altra banda, la fabricació de plàstic creix un 4% cada any a Europa, el que suposen 36 milions de tones de plàstic. Per habitant a la regió mediterrània, corresponen 76 quilos de plàstic, 23 més que la mitjana mundial. 

Davant d'aquest escenari, l'ONG insta a frenar la producció d'aquest material, prohibint a tots els països els articles d'un sol ús, i demana als fabricants que s'impliquin en el reciclatge o la reutilització del material. 
Arxivat a