Una vintena de famílies es tanquen dins del Consorci d'Educació per exigir places públiques

El consorci reconeix que no té escola pública en igualtat de condicions per a tota Barcelona

Pares i mares protesten al Consorci per exigir més oferta pública
Pares i mares protesten al Consorci per exigir més oferta pública | USTEC
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:04h
Una vintena de pares i mares estan tancats ara mateix dins del Consorci d'Educació de Barcelona per exigir més places públiques a les escoles de la ciutat, ja que hi ha prop de 130 famílies que encara estan pendents (fins al dia 11) de saber on han estat admesos. La Plataforma Proeducació Pública de Proximitat de l'Eixample havia convocat aquest migdia a les 13.30 hores una concentració al Consorci per exigir respostes a les demandes de les famílies afectades.

Segons han informat fonts a NacióDigital, prop de vint persones són dins del Consorci i "ningú respon". Hi ha famílies a l'exterior que no poden entrar. Aquestes són algunes de les imatges des de dins del consorci. "El sistema necessita estratègia", han reclamat els pares i mares, que troben que hauria de ser l'administració hauria de liderar i buscar solucions "sabent que el problema ve de lluny". "L'administració només fa bolets i hi ha altres possibilitats", han traslladat a la gerent del consorci, Mercè Massa. 

El consorci reconeix que no té escola pública en igualtat de condicions per a tota Barcelona

Massa ha traslladat als pares i mares que el Consorci d'Educació "no té escola pública en igualtat de condicions per a tota Barcelona", segons fonts consultades per NacióDigital. En total de les 88 families que tindran plaça en aquesta segona tongada de preinscripcions, 47 han estat assignats a un centre públic i 41, a un concertat. En tots els 88 casos, la primera opció era una escola pública. 

"La realitat d'avui és aquesta, coincideixo amb el que dieu, però la realitat del servei públic de Barcelona té unes característiques, possibilitats i evolució. No és possible prendre decisions i inversions amb la flexibilitat que a vegades necessitaríem. Hem planificat al màxim que s'ha pogut, no negarem la vostra feina, però cada any les preferències de les famílies varien i no podem crear escoles d'un dia per l'altre", ha dit Massa a les famílies. El consorci reivindica que "hi ha tempos per cada cosa", sigui per l'aprovació de pressupostos que permetria la creació de nous centres com de planificació. 
 
 

Pares i mares protesten al Consorci per exigir més oferta pública Foto: USTEC

 

Pares i mares protesten al Consorci per exigir més oferta pública Foto: USTEC

Arxivat a