gastronomia

​Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols d'Olot, Premi Nacional de Gastronomia

El Premi Revelació ha recaigut en Rafa Zafra, mentre que el Premi Cap de Sala ha distingit Joan Carles Ibáñez

per NacióDigital , 6 de juny de 2019 a les 09:11 |
Foto de família dels guardonats | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La xef i propietària del restaurant Les Cols d'Olot, Fina Puigdevall, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Gastronomia 2019, una distinció que ha lliurat aquest dimecres l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) en una gala a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

El Premi Revelació ha recaigut en el xef del restaurant Estimar de Barcelona, Rafa Zafra, mentre que el Premi Cap de Sala ha distingit al cap de sala del Lasarte -també de Barcelona-, Joan Carles Ibáñez, i el Premi Especial, als periodistes Cristina Jolonch i Pau Arenós, ha explicat en un comunicat l'Acadèmia.


Els premis, que compten amb el suport d'Agbar i la Fundació Bancària La Caixa, guardonen a cuiners, professionals, institucions i col·lectius que l'Acadèmia selecciona "per l'excel·lència en la seva tasca i per l'aportació a la cuina i la gastronomia" de Catalunya.

El president de l'ACGN, Carles Vilarrubí, ha destacat: "El talent de la nostra gastronomia és gran. La tradició culinària, forta i arrelada a cada comarca, el personal que conforma la restauració, ampli i de característiques ben definides".


"Cada dia obren i tanquen nous restaurants. Aquells que mantenen el coneixement, la qualitat i l'acolliment, són els que perduren", ha reivindicat.

Han participat en l'entrega de premis la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó; el president d'Agbar, Angel Simon, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, entre altres personalitats.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació