Torra demana una reunió urgent amb Sánchez perquè s'aturi la repressió

El president enviarà una carta al líder del PSOE per celebrar una trobada, que seria la primera des de la cimera de Pedralbes del desembre de l'any passat

El president de la Generalitat, Quim Torra, entrevistat a TV3
El president de la Generalitat, Quim Torra, entrevistat a TV3 | Govern
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:05h
El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà aquest dimecres a la tarda al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, una "reunió urgent" per parlar del judici de l'1-O i l'informe de l'ONU que demana la posada en llibertat immediata de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras. En una entrevista a Els Matins de TV3 d'aquest matí, Torra també ha garantit que la decisió de convocar eleccions al Parlament serà només seva i no de l'expresident i líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont. Per ara, aquesta opció està descartada.

D'altra banda, ha insistit que el cap de llista d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha de ser alcalde però amb un govern independentista, i ha reiterat que hi ha una majoria social a Catalunya a favor de la independència després del cicle electoral del 28-A i el 26-M. Així mateix, Torra ha subratllat que vol escoltar les propostes dels partits i entitats per afrontar la resposta a una eventual condemna per l'1-O.