Com t'afectarà el preu tancat dels taxis de Barcelona?

La mesura, que s'implantarà progressivament, conviurà amb la tarifa regulada per taxímetre, i obliga el client a prendre la decisió de quina tria

Un taxi al centre de Barcelona
Un taxi al centre de Barcelona | Adrià Costa
NacióDigital
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:59h
Els taxistes de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana responen a la competència d'Uber i Cabify amb una nova mesura: podran oferir un preu tancat per viatge a partir d'aquest mateix dissabte. Una mesura que afecta directament l'usuari. Però, de quina manera exactament?

1. Tots els taxis oferiran un preu tancat?

No. D'entrada, la mesura s'aplica de forma progressiva a partir de dissabte, i es preveu que no tots els taxistes la tinguin disponible de seguida. A més, només s'aplicarà als trajectes contractats per app, i no pas als que agafem aturant-los al carrer o en una parada.

2. La nova tarifa substitueix el taxímetre?

No. Les dues tarifes coexistiran, i el client podrà decidir, abans de pujar al vehicle, si vol que li apliquin una o una altra.

3. El taxista podrà oferir el preu que vulgui?

No. El nou preu tancat es fixarà en base a la distància recorreguda i no tindrà en compte el temps de viatge, exactament com fan Uber i Cabify.

4. El preu variarà dia a dia?

No, i aquesta és una diferència important respecte als vehicles VTC, que ofereixen preus molt competitius en dies -i hores- de poca demanda i disparen els preus en els moments de més demanda, com ara quan hi ha congressos importants a Barcelona o simplement quan plou.

5. Em valdrà la pena la nova tarifa?

Depèn. Segur que sí, en trajectes en què és previsible que hi hagi embussos. En viatges en hores de poc trànsit, s'haurà de veure. En tot cas, molts usuaris preferiran la tranquil·litat de conèixer el preu del trajecte per anticipat, sense sorpreses. Això pot incloure molt especialment els turistes que no coneixen bé la ciutat.
Arxivat a