El Primavera Sound 2019 aconsegueix el rècord d’assistència i la paritat entre els artistes

El festival anuncia grans sorpreses per celebrar la pròxima edició, que serà el 20è aniversari del certamen

Públic del Primavera Sound 2019
Públic del Primavera Sound 2019 | José M. Gutiérrez
01 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:24h
L’organització del Primavera Sound s’ha mostrat més que satisfeta amb les xifres d'assistència, on esperen acabar superant els 220.000 assistents, segons han explicat a la roda de premsa d'aquest divendres, per fer balanç de l'edició d'aquest any. Avui es vol arribar a la barrera de les 63.000 persones, fet que comportaria un rècord d’assistència històric al festival. Un altre fet important a tenir en compte és la paritat de gènere entre els diferents artistes que han participat en aquesta edició, fet que l’organització espera que serveixi d’exemple per a la resta de festivals, tant nacionals com internacionals.
 
De Barcelona a Los Angeles
 
De cara a l'any vinent, coincidint amb el 20è aniversari del Primavera Sound, s'ha anunciat l'expansió del festival a l'altra banda de l'Atlàntic. El Primavera Sound Los Angeles es celebrarà el 19 i 20 de setembre al conegut Los Angeles State Historic Park. El festival ha volgut escollir aquesta ciutat nord-americana tenint en compte el seu caràcter llatí, marítim i obert de la ciutat, on la gent escolta música de tota mena. Tot i així caldrà adaptar el festival al públic i realitats estatunidenques i intentar no perdre l'essència del Primavera Sound original barceloní. "Venim de Barcelona i anem a menjar-nos el món", ha assegurat un dels fundadors del festival.
 
Una festa d’aniversari per al públic més fidel
 
Pel que fa a Barcelona l'edició del 2020 se celebrarà del 4 al 6 de juny al tradicional Parc del Fòrum. Així i tot, la primera celebració d'aquest esperat aniversari arribarà abans, el 8 i 9 de novembre de 2019 es celebrarà a la ciutat de Benidorm el Primavera Weekender. Una celebració pensada per al públic més fidel que comptarà amb les actuacions de Belle & Sebastian, Mura Masa, Cigarettes After Sex i John Talabot entre d'altres. La celebració d'aquest especial esdeveniment ha comportat però que l'organització hagi de prescindir del Primavera Club durant el pròxim any.
Arxivat a