El TSJC avala la regulació d’allotjaments turístics de Colau

El ple de Barcelona va aprovar el PEUAT el 2017 amb els vots favorables de Barcelona en Comú, ERC i el PSC

Un balcó de la Barceloneta amb una pancarta contra els pisos turístics.
Un balcó de la Barceloneta amb una pancarta contra els pisos turístics. | Albert Alcaide
NacióDigital
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:34h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès la primera sentència sobre el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), avalant la regulació d’allotjaments impulsada per Colau i aprovada pel ple municipal el gener del 2017 amb els vots de Barcelona en Comú, el PSC –que aleshores formava part de l’executiu- i ERC.

El pronunciament del TSJC ha arribat després que un promotor hoteler denunciés el PEUAT. Ara l'alt tribunal reconeix la legitimitat del pla, que regula tots els allotjaments turístics de la ciutat i té l'objectiu d'esponjar les zones de la ciutat més saturades.

El Gremi d’hotelers també va portar el PEUAT als tribunals a l'entendre que la regulació imposava restriccions a l’hora de fer reformes als allotjaments turístics i això podria suposarla “decadència” del parc hoteler de la ciutat.

La tinent d’alcaldia d’Urbanisme en funcions, Janet Sanz, ha anunciat la sentència del TSJC aquest divendres. Sanz assegura que el text és “contundent” i que reconeix la capacitat dels municipis de regular l’activitat turística. Sanz també ha explicat que la sentència del TSJC considera el PEUAT una normativa “rigorosa i segura jurídicament”.

Per la tinent d’alcaldia, la ciutat vivia una “barra lliure” en relació al turisme que afectava els preus de l’habitatge, la seguretat i la convivència, i ha celebrat l’aval jurídic que el posicionament del TSJC suposa per al PEUAT.
Arxivat a