Quatre famílies es queden a l'edifici de Sants que ha intentat desallotjar Desokupa

El Grup d'Habitatge de Sants insta el propietari de l'immoble a negociar o a iniciar la via judicial si vol fer fora dels pisos les persones que hi viuen

Els Mossos han carregat contra els manifestants
Els Mossos han carregat contra els manifestants | Sindicat de Barri Poble Sec
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:50h
Finalment les quatre famílies que havien resistit l'embat de Desokupa aquest dimecres en un edifici del barri de Sants han aconseguit quedar-se a casa seva. L'empresa dedicada al desallotjament d'edificis ha irromput a primera hora del matí a l'immoble -al carrer Gayarre número 42- a instàncies de la propietat. El resultat ha estat que dos dels pisos han quedat buits i amb presència d'empleats de Desokupa. Als altres quatre hi continuaran vivint, per ara, famílies que van ocupar els immobles fa uns mesos, en situació d'emergència habitacional i amb menors d'edat a càrrec seu. 

El desenllaç ha arribat després que el Grup d'Habitatge de Sants hagi entrat a la seu de la immobiliària Next Door Real State, una de les propietàries de l'edifici, per exigir la retirada de Desokupa. Fonts del grup expliquen a NacióDigital que han arribat a un "pacte de no agressió" amb l'empresa de desallotjaments i els Mossos d'Esquadra per garantir que ni Desokupa ni les famílies faran cap nou moviment. 

El col·lectiu ha intentat, sense èxit, que la propietat oferís un lloguer social als veïns. Ara, emplacen el titular a iniciar un procés judicial si no està disposat a acceptar aquesta petició.

Més de 10 hores atrinxerats

Des de primera hora del matí un grup de persones contractades per l'empresa Desokupa s'ha atrinxerat al número 42 del carrer Gayarre de Barcelona, al barri de Sants. Han entrat a l'immoble aprofitant que una veïna sortia amb l'objectiu de fer fora els veïns que hi viuen. En total, hi ha sis famílies i sis menors d'edat en situació d'emergència habitacional que van ocupar els pisos quan l'edifici -propietat la immobliària Next Door Real State- estava buit. 

Segons fons dels Mossos consultades per NacióDigital, a primera hora del matí la policia catalana ha rebut diverses trucades alertant de l'actuació de Desokupa, empresa dedicada a fer fora d'immobles persones que els han ocupat. Les mateixes fonts asseguren que des que han arribat els agents els representants de Desokupa no han accedit a cap pis i, per tant, no haurien infringit la inviolabilitat dels domicilis. 

Des que Desokupa ha entrat a l'immoble, el Grup d'Habitatge de Sants i altres col·lectius en defensa del dret a l'habitatge han convocat una concentració a les portes de l'edifici, que encara dura. Quan els Mossos han arribat, els agents han carregat, segons les fonts consultades per "retirar les persones que no col·laboraven amb els requeriments" policials. Els Mossos han identificat a totes les persones presents al carrer Gayarre, tant les que estaven a carrer com les que estaven a l'interior de l'immoble.

El Grup d'Habitatge de Sants ha exigit a Desokupa que abandoni "immediatament" l'immoble i s'ha mostrat molt crític amb l'actuació dels Mossos, acusant el Govern d'emparar "actuacions de grups criminals", en referència a Desokupa. Els activistes han demanat a la propietat que negociï sense extorsions.
Arxivat a