Dos agents de la Guàrdia Urbana, investigats per la mort de la gossa Sota

La mort de l'animal va provocar una manifestació de 3.500 persones a Barcelona

La gossa Sota, en una imatge d'arxiu
La gossa Sota, en una imatge d'arxiu | Pacma
29 de maig del 2019
Actualitzat el 30 de maig a les 16:26h
La mort de la gossa Sota arribarà finalment als tribunals. El jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats dos agents de la Guàrdia Urbana relacionats amb el cas. Ho faran l'1 de juliol, quan també declararan quatre testimonis.

L'ONG Nova Eucària va denunciar l'agent que va matar l'animal després de disparar-li per presumptes delictes d'omissió d'auxili, abús de poder, ús d'arma de foc fora de l'estipulat per llei i ús indegut i desproporcionat de la força.

L'entitat celebra que s'hagi posat fi a la "paràlisi" judicial i confia que les circumstàncies de la mort de la gossa puguin quedar aclarides amb la declaració dels agents i també dels testimonis que han estat citats. 

Fins ara la versió que ha mantingut la Guàrdia Urbana és que un agent va disparar l'animal després que aquest el mossegués. Tot plegat, després d'instar l'amo a lligar la gossa. Tots dos es trobaven en aquells moments davant de l'hotel Ayre de Barcelona, a la Gran Via.

L'amo, però, nega la versió policial i, a més, assegura que un agent de la Guàrdia Urbana el va agredir. Va ser en aquest moment, segons ha defensat, que la gossa es va interposar entre ell i l'agent i que el policia va disparar, sense que l'animal mossegués l'agent. El noi està citat a declarar com a testimoni el 26 de juny.

La mort de la gossa Sota va generar molta polèmica i 3.500 persones es van manifestar a Barcelona per reclamar que s'investigués el succés. L'alcaldessa, Ada Colau, va fer una crida a trobar testimonis i proves documentals dels fets.

 
Arxivat a