VÍDEOS Els deu imprescindibles del Primavera Sound 2019

Rosalía, Miley Cyrus, Interpol o Tame Impala sonen com a caps de cartell de l'edició d'enguany

Assistents al Primavera Sound, aquest dijous
Assistents al Primavera Sound, aquest dijous | José Manuel Gutiérrez
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:04h
Arriba un dels grans esdeveniments musicals de l'any. A partir de dijous, el Primavera Sound 2019 encetarà els seus tres dies forts al Parc del Fòrum, que s'omplirà de públic i artistes internacionals que des de dilluns van començar a escalfar motors amb els concerts a la Sala Apolo i els directes gratuïts de dimecres al Fòrum. Per aquells més indecisos, a NacióDigital us oferim una llista dels deu concerts més imprescindibles del festival. 

1. Interpol

Després de 20 anys, el trio novaiorquès format per Paul Banks, Daniel Kassler i Sam Fogarino són una de les apostes pels referents internacionals del rock. De matisos delicats i melodies fosques que transporten al Post-punk dels 80, la banda ha anat construint al llarg dels anys un so únic i personal que queda demostrat arran de la publicació del seu darrer àlbum. A Marauder, publicat l'any 2018, el grup va presentar nous matisos melòdics inusuals en els seus anteriors treballs però que així i tot deixen entreveure la seva distintiva signatura. 

Quan i on? Dijous, 30 de maig. Escenari Seat. 23:15


2. FKA Twigs

Tahliah Debrett va començar la seva carrera com a ballarina als 17 anys. L'any 2014 sortia el seu primer àlbum LP1 on presentava un so únic i minimalista del R&B. S'espera que el seu proper àlbum, LP2 del que l'artista només ha presentat un tema, culmina com a treball musical, coreogràfic, performatiu i visual. 

Quan i on? Dijous, 30 de maig. Escenari Ray-Ban. 2:50


3. Nina Kraviz

Una de les figures del techno internacional, habitual a sales tan conegudes com Fabric, visitarà el festival des de Rússia. Amb dos àlbums a l'esquena, la DJ va participar per darrer cop a una recopilació l'any 2015 anomenada DJ-Kiks (#48). S'espera que el seu directe sigui el fi de festa perfecta per tancar el primer dia de festival al Fòrum. 

Quan i on? Dijous, 30 de maig. Escenari Ray-Ban. 04:00


4. Kate Tempest

L'artista britànica navega entre el hip-hop i la paraula parlada. La seva producció va més enllà de la música, passant pel teatre, la poesia i la narrativa. Dins un Regne Unit d’incerteses i on l’ombra del Brexit s'estén entre els discursos més conservadors, la veu de Kate Tempest sona en força per combatre el desengany europeu i la trista realitat vigent, extrapolable a gairebé tots els països occidentals. 

Quan i on? Divendres, 31 de maig. Escenari Ray-Ban. 00:55


5. Miley Cyrus

L’artista americana és el reflex del canvi de paradigma del festival, apostant per talents joves que s’apropen a la cultura urbana i la realitat pop dels temps actuals. Als seus 26 anys representa una de les figures més trencadores, gamberres, polèmiques i feministes de l’escena pop actual. Cyrus visita el Primavera per presentar en primícia el seu nou disc que pretén trencar amb la idea de gènere.

Quan i on? Divendres, 31 de maig. Escenari Seat. 23:10


6. Tame Impala

No serà el primer cop que els australians visiten el festival. Kevin Parker i la seva banda tornen a Barcelona amb el seu pop psicodèlic, místic i colorit. Un viatge extrasensorial que ben segur deixarà bocabadat al seu públic. Al seu darrer àlbum l'any 2015, el seu so ja deixava entreveure sons més urbans que transporten a les pistes de ball. Del proper disc ja coneixem dos temes: Patience i Borderline, on segueixen perfeccionant el seu característic so. 

Quan i on? Divendres, 31 de maig. Escenari Pull&Bear. 00:20


7. J Balvin

Arriba el torn de l'ambaixador del pop llatí actual. El primer disc del colombià, Vibras, barreja el reggaeton amb l’alliberació dels ritmes llatins que conviden a ballar salvatgement. 

Quan i on? Dissabte, 1 de juny. Escenari Pull&Bear. 00:05


8. James Blake

L'anglès torna a visitar el Primavera per presentar el seu nou àlbum Assume Form, on el seu inconfusible so electrònic es barreja amb ritmes urbans actuals com el post-dubstep o el hip hop per continuar parlant de temes universals com el desamor, la melancolia i el dolor. Tot plegat havent col·laborat amb artistes com Kenndrick Lamar, Beyoncé, Rosalía o Frank Ocean. 

Quan i on? Dissabte, 1 de juny. Escenari Seat. 01:25


9. Rosalía

L'artista catalana més aplaudida arreu del planeta El Mal Querer ha traspassat fronteres i ha apropat el pop banyat de flamenc arreu. L'artista de Sant Esteve Sesrovires ha reinventat l'imaginari del pop actual a partir dels seus ritmes i sons urbans que veuen directament de l'estudi de la tradició flamenca i la seva música i balls. El directe podria fins i tot comptar amb actuacions conjuntes inesperades amb els seus col·laboradors J Balvin i James Blake.

Quan i on? Dissabte, 1 de juny. Escenari Pull&Bear. 21:55


10. Róisín Murphy

Ja fa anys que la polifacètica artista irlandesa va començar la seva carrera en solitari arran de deixar Moloko, grup que conformaven ella i la seva antiga parella. Murphy és una explosió de creació dins i fora l'escenari, un pop despreocupat que converteix els seus directes en veritables espectacles amb l'ajuda dels seus característics audiovisuals. 

Quan i on? Dissabte, 1 de juny. Escenari Primavera. 02:35

 
Arxivat a